Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΑυτοδιοίκησηΜια εικόνα, χίλιες λέξεις κι άλλες τόσες σκέψεις – Το άλλο με...

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις κι άλλες τόσες σκέψεις – Το άλλο με το λαγό και τη χελώνα;

Μια δεύτερη ανάγνωση του φωτογραφικού ενσταντανέ είναι το ευγενικό και περίσσιο «πατρικής στοργής» βλέμμα του οικοδεσπότη, δίπλα στον δίψα για μάθηση και με σηκωμένα μανίκια να αναλάβει πάραυτα… «μαχητή».

Το κατώφλι της Περιφέρειας Αττικής πέρασε χτες ο υποψήφιος γαλάζιος διεκδικητής της έδρας, Νίκος Χαρδαλιάς, προκειμένου να συναντήσει τον κατ’ εντολή απερχόμενο οικοδεσπότη, Γιώργο Πατούλη. Το κλίμα, όπως μαρτυρούν δημοσιεύματα ήταν… εξαιρετικό!

Πριν ακόμα γίνει η αποχώρηση και παραλαβή από τον αντικαταστάτη στο νευραλγικό πόστο του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, ο υφυπουργός που διέκοψε την κρίσιμη αυτοψία ετοιμότητας των μεγάλων στρατιωτικών δομών της χώρας, έσπευσε να ενημερωθεί για τα της Περιφέρειας.

Την προηγούμενη, όταν και ανακοινώθηκε από τα επίσημα πρωθυπουργικά χείλη η παράδοση-παραλαβή του χρίσματος για την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση, ο νεαρός εκλεκτός της Πειραιώς δήλωνε πανέτοιμος και οραματικά οπλισμένος.

Υπενθυμίζεται ότι αμέσως μετά την επιστροφή του από την Κύπρο και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε με τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά. Όπως έγινε γνωστό, στη διάρκεια της συνάντησής τους, που κράτησε περίπου 3 ώρες, ο κ. Χαρδαλιάς ανέπτυξε στον πρωθυπουργό τις βασικές προτεραιότητες της υποψηφιότητάς του.

Το ερώτημα που γεννάται καθολικό. Πότε πρόλαβε ο κ.Χαρδαλιάς και συνέταξε τις προτεραιότητές του; Πολλώ δε μάλλον και το οραματικό πλαίσιο μαζί, που χρειάστηκαν 3 ολόκληρες ώρες για να ξεδιπλώσει. Πάντως ο πρωθυπουργός δήλωσε πεπεισμένος για την μαχητικότητα, τις προτεραιότητες και το όραμα του ανδρός για ένα πόστο που είχε μόλις μερικές ώρες περιθώριο να αναλογιστεί.

Μια δεύτερη ανάγνωση του φωτογραφικού ενσταντανέ που δόθηκε στη δημοσιότητα είναι το ευγενικό και περίσσιο «πατρικής στοργής» βλέμμα του οικοδεσπότη, δίπλα στο δίψα για μάθηση και με σηκωμένα μανίκια να αναλάβει πάραυτα… «μαχητή».

Που έχουν όμως στραμμένο το βλέμμα τους οι δύο άνδρες; Σε κάτι έγγραφα, τα οποία ωστόσο ουδόλως μοιάζουν με συμβάσεις έργων ή Ισολογισμούς. Περισσότερο προσιδιάζουν με λίστες ονομάτων, συμπληρωμένες με λεπτομέρειες επαγγελματικής ιδιότητας, τηλεφώνων και ηλεκτρονικής διεύθυνσης μαζί.

Η «σύσσωμη» ομάδα Πατούλη

Μπορεί το Μαξίμου να διεμήνυσε ότι σύσσωμη η ομάδα των υποψηφίων που είχαν «δώσει τα χέρια» με τον Γιώργο Πατούλη, πρόκειται να ανακοινώσει ότι στηρίζει τον νεοφώτιστο Νίκο Χαρδαλιά, (κάτι που διαπίστωσαν μάλιστα και οι ίδιοι επιτελείς του Μεγάρου στις επικοινωνίες που έκαναν με «γαλάζια» στελέχη) οι εξελίξεις όμως άλλα δείχνουν.

Τις τελευταίες μέρες, περιφερειακοί σύμβουλοι τους οποίους ο νυν Περιφερειάρχης είχε ανακοινώσει ως εκ νέου υποψήφιους, προχωράνε ανοιχτά σε ανακοινώσεις στήριξης του Γιώργου Πατούλη, παρά το γεγονός ότι πολλοί από αυτούς είναι μέλη τοπικών οργανώσεων της ΝΔ.

Κάποιοι λέγεται ότι εμφανίζονται θυμωμένοι με τις εξελίξεις, άλλοι επιμένουν στη στήριξή τους στον νυν Περιφερειάρχη,  ενώ άλλοι επιλέγουν τη σιωπή…

Η πλήρης λίστα των 28 εκ νέου υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων της παράταξης «Νέα Αρχή για την Αττική»

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

  1. Αυγερινός Αθανάσιος
  2. Βλάχου Γεωργία
  3. Κόκκαλης Βασίλειος
  4. Πέππας Νικόλαος

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

  1. Δαλιάνη Φωτεινή
  2. Ευσταθόπουλος Σπυρίδων
  3. Κεφαλογιάννη Λουκία
  4. Κεχρής Ιωάννης
  5. Λεονάρδου Πολυτίμη

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

  1. Αγγελόπουλος Γιώργος
  2. Αλυμαρά Σοφία
  3. Βλάχος Γεώργιος
  4. Δημόπουλος Γιώργος
  5. Καλογήρου Φανή-Χριστίνα
  6. Κουτσογιαννόπουλος Θεόδωρος

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

  1. Κοσμόπουλος Λευτέρης

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

  1. Αγγελοπούλου Μαρία
  2. Αλεξανδράτος Χαράλαμπος
  3. Ζέρβα Μαρία
  4. Λεωτσάκος Ανδρέας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΟΤΙΟΥ ΤΟΜΕΑ

  1. Αδαμοπούλου Γεωργία
  2. Βιδάλη Μαρία
  3. Γρηγορίου Ηλίας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

  1. Αντωνάκου Σταυρούλα
  2. Βοϊδονικόλας Σταύρος
  3. Μελάς Σταύρος
  4. Μπαρμπαγιάννη-Αδαμοπούλου Ευγενία
  5. Παπαγεωργίου Νικόλαος

Ακολουθούν  μερικές μόνον αναρτήσεις των τελευταίων ημερών από στελέχη της παράταξης «ΝΕΑ ΑΡΧΗ για την Αττική» που εξακολουθούν να τάσσονται στο πλευρό του Γιώργου Πατούλη





Μύθοι και πραγματικότητα

Μέρες τώρα τριβελίζει στο μυαλό μου ο μύθος του λαγού και της χελώνας, όπου ο λαγός όντας σίγουρος για την γρηγοράδα του, καλεί την χελώνα σε αγώνα, ποντάροντας στη βέβαιη νίκη του λόγω γρηγοράδας. Δεν υπολόγιζε, ωστόσο, την συστηματικότητα της χελώνας. καθόσον υποτίμησε τα προσόντα της συναγωνίστριάς του, έπεσε να κοιμηθεί για λίγο πριν το τέρμα. Τελικά, η χελώνα περπάτησε αργά και σταθερά και έφτασε πρώτη στο τέρμα, «βρίσκοντας» τον λαγό στον ύπνο.

Αυτά λέει ο μύθος, γιατί στην πραγματικότητα φήμες θέλουν τον κ.Πατούλη να έκανε τόσο πρόθυμα στην άκρη, καθώς έθεσε ως προϋπόθεση της αποχώρησής του από την εκλογική κούρσα που είχε καθόλα προετοιμάσει, να συμπεριληφθεί στα ευρωψηφοδέλτια του κόμματος στις εκλογές του επόμενου έτους… μένει να επιβεβαιωθεί!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας