Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΑυτοδιοίκηση«Τίτλοι τέλους» για υποψηφιότητα Παππά στο Δήμο Αθήνας - «Κλήρωσε» για Ζαχαριάδη

«Τίτλοι τέλους» για υποψηφιότητα Παππά στο Δήμο Αθήνας – «Κλήρωσε» για Ζαχαριάδη

Κατά την διαδικασία επιλογής υποψηφίων στην Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, η πρόταση για τον Νίκο Παππά καταψηφίστηκε με 25 κατά και 14 υπέρ.

Μετά από εβδομάδες συνεδριάσεων η πολιτική γραμματεία επέλεξε τελικά εσωκομματικά να δώσει το χρίσμα, καταψηφίζοντας την πρόταση για τον Νίκο Παππά. Ο εκλεκτός του κόμματος για το Δήμο Αθηναίων είναι ο Κώστας Ζαχαριάδη με τον συνδυασμό «Ανοιχτή Πόλη».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, μέλη της πολιτικής γραμματείας συνάντησαν τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού ο οποίος δήλωσε μεν θετικός για μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα, ωστόσο έθεσε συγκεκριμένους προβληματισμούς.

Τα μέλη του ανώτατου οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκαν να επιλέξουν ανάμεσα στον Κώστα Ζαχαριάδη και τον Νίκο Φίλη, και τελικά κατέληξαν στον πρώτο με ψήφους 17-15 και 7 λευκά. Η πρόταση για τον Νίκο Παππά καταψηφίστηκε με 25 κατά και 14 υπέρ.

 

Θετικά προς την υποψηφιότητα του Κώστα Ζαχαριάδη κινήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι γραμματείς του κόμματος Σβίγγου  και Βασιλειάδης, η Όλγα Γεροβασίλη, ο Γιάννης Ραγκούσης, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Θετικά διακείμενη στην υποψηφιότητα του Κώστα Ζαχαριάδη είναι και η υποψήφια για την ηγεσία του κόμματος, Έφη Αχτσιόγλου.

«Κλείδωσαν» οι υποψηφιότητες και σε μεγάλους Δήμους

Στη Θεσσαλονίκη ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την υποψηφιότητα του Σπύρου Πέγκα, ενώ ήδη έχει ανακοινώσει την στήριξή του στον Γιώργο Γαβρίλη στον Πειραιά, στον Βασίλη Αϊβαλή στην Πάτρα, στον Απόστολο Καλογιάννη στη Λάρισα και στον Δημήτρη Τραπεζιώτη στο Αγρίνιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ήδη έχει ανακοινώσει την στήριξή του στον Γιώργο Γαβρίλη στον Πειραιά, στον Βασίλη Αϊβαλή στην Πάτρα, στον Απόστολο Καλογιάννη στη Λάρισα, στον Δημήτρη Τραπεζιώτη στο Αγρίνιο.

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο ΣΥΡΙΖΑ θα στηρίξει τον επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ», Δημήτρη Κουρέτα.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας