Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑυτοδιοίκησηΔήμοιΑν. Πουλάς: Με πρόχειρες και προσωρινές λύσεις αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τις ελλείψεις...

Αν. Πουλάς: Με πρόχειρες και προσωρινές λύσεις αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τις ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Άργους

 

Δεν σκοπεύει να δώσει μόνιμες λύσεις η κυβέρνηση για την πλήρη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Άργους και κατ’ επέκταση και του μικροβιολογικού του εργαστηρίου όπως προκύπτει από την απάντηση του Υπουργείου Υγείας σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Αργολίδας Ανδρέας Πουλάς στη Βουλή.
Ειδικότερα όπως αναφέρεται στο κείμενο της απάντησης «Όσον αφορά την πλήρωση της θέσης ιατρού ειδικότητας Ιατρικής Βιοπαθολογίας, η οποία κενώθηκε λόγω συνταξιοδότησης, η 6η Υ.ΠΕ., με γνώμονα την αδιάλειπτη παροχή υπηρεσιών της δομής και λαμβάνοντας υπόψη την αναγκαιότητα κάλυψης της εν λόγω θέσης, προέκρινε ως άμεση λύση την εκ περιτροπής μετακίνηση ιατρών ειδικότητας Ιατρικής Βιοπαθολογίας από τις όμορες νοσηλευτικές μονάδες του νομού (Γ.Ν. Αργολίδας-Ν.Μ. Άργους και Ν.Μ. Ναυπλίου και το Κ.Υ. Ναυπλίου), διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την ομαλή πενθήμερη λειτουργία του μικροβιολογικού εργαστηρίου. Παράλληλα, η 6η Υ.ΠΕ. για τις ανάγκες του Κ.Υ. Άργους, απέστειλε σχετικό αίτημα στο Υπουργείο Υγείας για έγκριση πρόσληψης μίας (1) θέσης επικουρικού ιατρού ειδικότητας Ιατρικής Βιοπαθολογίας για χρονική διάρκεια δύο ετών. Επιπρόσθετα, είναι σε εξέλιξη η διαδικασία μετάθεσης ιατρού της ιδίας ειδικότητας από νοσοκομείο αρμοδιότητας της 6ης Υ.ΠΕ. στο Κ.Υ. Άργους από την αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Υγείας και ήδη έχει δεσμευθεί η αναφερόμενη θέση, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εν λόγω μετάθεση».
Η απάντηση αυτή δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για το γεγονός ότι το Υπουργείο δεν προκηρύσσει μόνιμη θέση Ιατρού Βιοπαθολόγου παρά μόνο αντιμετωπίζει το πρόβλημα με μετακινήσεις προσωπικού και πρόσληψη επικουρικού ιατρού. Επιπλέον, για την αντικατάσταση του Καρδιολόγου που έχει συνταξιοδοτηθεί ούτε κουβέντα.
Δυστυχώς, για άλλη μία φορά επιβεβαιώνεται ότι οι δημόσιες δομές πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της Αργολίδας αλλά και όλης της χώρας οδηγούνται στην κατάρρευση με ευθύνη της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας που παρά τις εκκλήσεις του προσωπικού και την ταλαιπωρία των πολιτών δεν πράττουν τίποτα για την πλήρη στελέχωση των Υγειονομικών Μονάδων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας