Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑυτοδιοίκησηΔήμοιΠροκαταρκτική εξέταση για ατύχημα στο έργο της ανάπλασης από το λιμάνι της...

Προκαταρκτική εξέταση για ατύχημα στο έργο της ανάπλασης από το λιμάνι της Ακαντιάς ως τη νέα Μαρίνα

Ο 52χρονος κατήγγειλε ότι ενώ οδηγούσε με χαμηλή ταχύτητα, το δίκυκλο του έπεσε σε μια από τις λακούβες που υπήρχαν και ανατράπηκε επί του οδοστρώματος κι έπεσε στο οδόστρωμα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται προκαταρκτική εξέταση της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου προς διαπίστωση τυχόν τελέσεως του αδικήματος της σωματικής βλάβης από αμέλεια δια παραλείψεως από υπόχρεο με αφορμή τροχαίο ατύχημα με θύμα νεαρό οδηγό στο έργο «γεφύρι της Αρτας» «Ανάπλαση και Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις από το λιμάνι της Ακαντιάς ως την νέα Μαρίνα Ρόδου».

Πρόκειται για ένα έργο που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2021 με στόχο την υλοποίησή του εντός 24 μηνών, πήρε παράταση λίγο πριν την εκπνοή του συμβατικού χρόνου ως τον Σεπτέμβριο του 2024 και εξακολουθεί να είναι επικίνδυνο για τους οδηγούς και να δυσφημεί το νησί στους επισκέπτες του!

Με το υπ’ αρ.πρ.16/68297/22-12-2021 έγγραφο υπογράφηκε η σύμβαση κατασκευής του ανωτέρω έργου ποσού 2.854.011,32 ευρώ με ΦΠΑ μεταξύ του Δήμου Ρόδου και της αναδόχου εταιρείας με ημερομηνία περάτωσης εργασιών 24 μήνες από την υπογραφή της.
Με την απόφαση 610/19-12-23(ΑΔΑ:6922Ω1Ρ-ΩΚΘ) του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε μεταξύ άλλων η παράταση προθεσμίας εκτέλεσης του έργου έως την 21η Σεπτεμβρίου 2024.
Σύμφωνα με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου υπεύθυνος για την συντήρηση της οδού και εκτέλεση του έργου είναι η ανάδοχος εταιρεία η οποία θα πρέπει να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή διέλευση τόσο των πεζών όσο και των οχημάτων από την εν λόγω οδό.
Στο έργο υπήρξε τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό 52χρονου ημεδαπού.

Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, o 52χρονος οδηγώντας δίκυκλο μοτοποδήλατο ιδιοκτησίας του, κινούμενος επί της οδού Αυστραλίας με κατεύθυνση από Κοσκινού προς την οδό Κολοκοτρώνη, στο ύψος καφετέριας, υπέπεσε από το δίκυκλο μοτοποδήλατο εξαιτίας κακοτεχνιών και λακκουβών στο οδόστρωμα, σύμφωνα με τον ίδιο , με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του. Ο 52χρονος κατήγγειλε ότι ενώ οδηγούσε με χαμηλή ταχύτητα, το δίκυκλο του έπεσε σε μια από τις λακούβες που υπήρχαν και ανατράπηκε επί του οδοστρώματος κι έπεσε στο οδόστρωμα.
Χτύπησε στο δεξί του πόδι και στο αριστερό του χέρι. Δεν κάλεσε την τροχαία στο σημείο καθώς πονούσε κι έπρεπε να μεταβεί στο νοσοκομείο.
Οι ιατροί διαπίστωσαν ότι είχε σπάσει τον αριστερό του καρπό.

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας