Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑυτοδιοίκησηΔήμοιΔήμος Πειραιά: Συγκεντρώνει σχολικά είδη για τα παιδιά των περιοχών που επλήγησαν

Δήμος Πειραιά: Συγκεντρώνει σχολικά είδη για τα παιδιά των περιοχών που επλήγησαν

Η δράση διοργανώνεται από το «Όλοι μαζί μπορούμε» και το «Μαζί για το Παιδί» ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού με τη συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής και συμμετέχουν Δήμοι της Αττικής

Σχολικά είδη για τα παιδιά της Θεσσαλίας, που επλήγησαν από την κακοκαιρία Daniel, συγκεντρώνουν ο Δήμος Πειραιά και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά, αυτό το Σάββατο 16/9, από τις 10.00 το πρωί μέχρι τις 4.00 το απόγευμα, στο γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Πειραιά στην πλατεία Κοραή.

Η δράση διοργανώνεται από το «Όλοι μαζί μπορούμε» και το «Μαζί για το Παιδί» ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού με τη συνδρομή της Περιφέρειας Αττικής και συμμετέχουν Δήμοι της Αττικής.

Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι τσάντες, μολύβια, τετράδια, στιλό, μαρκαδόροι, χάρακες, μπλοκ ζωγραφικής και όλα όσα χρειάζονται οι μαθητές για το σχολείο τους, ενώ θα πρέπει να είναι καινούρια ή μεταχειρισμένα, σε άριστη κατάσταση, έτοιμα να χρησιμοποιηθούν.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πειραιά, «όσα σχολεία επιθυμούν να προσφέρουν σχολικά είδη για τα παιδιά της Θεσσαλίας, μπορούν να τα συγκεντρώσουν, να τα τοποθετήσουν σε χαρτοκιβώτια και να τα παραδώσουν την ημέρα της δράσης, στο γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Πειραιά».

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε: «Ο Δήμος Πειραιά και η ΚΟΔΕΠ, σε συνεργασία με το “Όλοι Μαζί Μπορούμε”, συγκεντρώνουν σχολικά είδη για τα παιδιά της Θεσσαλίας που δοκιμάζεται. Είναι μια αξιέπαινη πρωτοβουλία για τους συνανθρώπους μας που επλήγησαν και είναι σημαντικό να σταθούμε έμπρακτα κοντά τους και στα παιδιά, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που βιώνουν. Θα ήθελα να καλέσω τις Πειραιώτισσες και τους Πειραιώτες και όσους έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν σχολικά είδη. Τέτοιες δράσεις αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση. Άλλωστε, οι Πειραιώτες έχουν δείξει πολλές φορές την αλληλεγγύη και την ευαισθησία που τους διακρίνει, ειδικά όταν πρόκειται για παιδιά».

Ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά Ιωάννης Βοϊδονικόλας, δήλωσε: «Όλοι μαζί μπορούμε! Όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε και αυτή τη δοκιμασία. Στεκόμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας της Θεσσαλίας που επλήγησαν βάναυσα από τη μανία της φύσης. Ο Πειραιάς μας, η πόλη της ανθρωπιάς και του φιλότιμου, πρωτοστατεί για ακόμη μια φορά στο εθελοντικό κίνημα και σε συνεργασία με το “Όλοι Μαζί Μπορούμε”, στέλνει ηχηρό μήνυμα σε όλη την επικράτεια ότι στην Ελλάδα κανείς δεν είναι μόνος!»

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας