Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΑυτοδιοίκησηΠεριφέρειεςΠεριφέρεια Αττικής: Παράδοση δύο νέων απορριματοφόρων στον Δήμο Αιγάλεω

Περιφέρεια Αττικής: Παράδοση δύο νέων απορριματοφόρων στον Δήμο Αιγάλεω

Δύο νέα απορριμματοφόρα και 713 καφέ κάδους για τη συλλογή βιοαποβλήτων παρέδωσε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, στον δήμαρχο Αιγάλεω, Γιάννη Γκίκα, στο πλαίσιο του προγράμματος ενίσχυσης του εξοπλισμού ανακύκλωσης, το οποίο υλοποιεί η Περιφέρεια Αττικής με αποκλειστική χρηματοδότηση ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Στην παράδοση παρέστησαν οι αντιδήμαρχοι, Χ. Αρβανίτης και Π. Μανδραφλής, καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών, Α. Λεωτσάκος, ο οποίος συνόδευε τον περιφερειάρχη.

Ο κ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εποικοδομητική συνεργασία με τον Δήμο Αιγάλεω και αναφερόμενος στην πολιτική της Περιφέρειας Αττικής για την ενίσχυση της ανακύκλωσης δήλωσε «απόλυτα ικανοποιημένος από την ανταπόκριση των δήμων να συμμετέχουν στο στρατηγικό σχέδιο της Περιφέρειας για τη μετάβαση σε μία “Πράσινη Αττική”, με νέα κουλτούρα και εργαλεία στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων». Απευθυνόμενος στον κ. Γκίκα, τον συνεχάρη καθώς με τις υπηρεσίες του δήμου συναποτελεί «αναπόσπαστο κρίκο αυτής της μεγάλης και ισχυρής πράσινης αλυσίδας που δημιουργούμε ως Περιφέρεια για το μέλλον της Αττικής».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος ευχαρίστησε για την ενίσχυση του εξοπλισμού, χάρη στον οποίο, όπως είπε, διευκολύνεται ο στόχος «να αυξήσουμε ακόμα περισσότερο το ποσοστό των βιοαποβλήτων που ανακυκλώνονται προχωρώντας στη διαλογή και στην κομποστοποίηση στην πηγή, δηλαδή στο κάθε νοικοκυριό της πόλης μας».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας