Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΑυτοδιοίκησηΠεριφέρειεςΠατούλης: Επισκέφθηκε παιδιά και εργαζόμενους του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας

Πατούλης: Επισκέφθηκε παιδιά και εργαζόμενους του Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας

Τα παιδιά με αναπηρία που φιλοξενούνται στο Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ) στη Μεταμόρφωση, στο οποίο λειτουργεί το «Χατζηπατέρειο» Κέντρο Αποκατάστασης & Στήριξης Παιδιού (Κ.Α.Σ.Π.) και χρηματοδοτείται από το ΠΕΠ Αττικής, επισκέφτηκε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης.

Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκαν, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Μ. Αγιασμένος, ο γεν. δ/ντής Α. Μαριανός, ο αντιπρόεδρος Γ. Παπαδάκης, στελέχη της διοίκησης και το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Ο ίδιος, συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόση και τον διευθυντή του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Αττικής, Σ. Νικολαρόπουλο, ξεναγήθηκε στους χώρους του «Χατζηπατέρειου», συνομίλησε με το προσωπικό, αντάλλαξε ευχές και μοίρασε δώρα στα παιδιά.

Σημειώνεται άτι οι υπηρεσίες του Κέντρου, απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 2,5 έως 12 ετών και ξεκινούν από την πρώιμη παρέμβαση με ομαδικό πρόγραμμα αποκατάστασης, με εκμάθηση δραστηριοτήτων καθημερινής ζωής, ειδική αγωγή, ατομική ή/και ομαδική άσκηση, εκπαίδευση αυτοεξυπηρέτησης, δημιουργική απασχόληση, δραστηριότητες κοινωνικοποίησης, προγράμματα ψυχαγωγίας, πολιτισμού και άθλησης, κτλ.

Ο περιφερειάρχης, εξήρε την συμβολή του προσωπικού στη σωματική, ψυχική και κοινωνική αποκατάσταση των παιδιών με αναπηρία, υπογραμμίζοντας: «Η Περιφέρεια Αττικής, στέκεται δίπλα στις δομές φροντίδας των παιδιών με αναπηρία, ως αρωγός και υποστηρικτής του έργου τους, με σκοπό τη συνεχή και έμπρακτη στήριξη τόσο στα παιδιά όσο και στις οικογένειές τους». Ευχήθηκε, προσθέτοντας ότι συνολικά οι χρηματοδοτήσεις μέσω του ΠΕΠ Αττικής και την αξιοποίηση ευρωπαϊκών όρων για άτομα με αναπηρία και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες αγγίζουν τα 600 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια μέσα από το ΠΕΠ Αττικής, σε συνεργασία με τους ΟΤΑ Α’ Βαθμού, Ιδρύματα και Οργανώσεις, υποστηρίζει την λειτουργία πλήθους δομών, όπως ξενώνες και συμβουλευτικά κέντρα για την υποστήριξη γυναικών θυμάτων βίας, Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, Κέντρα Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας, Δομές αστέγων, Κέντρα Κοινότητας, Κοινωνικά Παντοπωλεία και Συσσίτια. Συνολικά χρηματοδοτούνται 263 δομές με 164 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η Περιφέρεια υποστηρίζει δράσεις εναρμόνισης της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής (ΑΜΕΑ), εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης για την ένταξη μαθητών με αναπηρία, δομές υποστήριξης δράσεων κοινωνικής συνοχής και αναπτυξιακής παρέμβασης – socialnetwork Αττικής, αλλά και άλλες πρωτοβουλίες όπως το πιλοτικό σχέδιο κοινωνικής ένταξης ΡΟΜΑ και τους Διαπολιτισμικούς Μεσολαβητές στα ΚΕΜ, με πόρους που αγγίζουν τα 430 εκατ. ευρώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας