Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΑυτοδιοίκησηΠεριφέρειεςΜε «μισή καρδιά» το «αντάρτικο» Αμανατίδη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Με «μισή καρδιά» το «αντάρτικο» Αμανατίδη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Αμανατίδης, τέθηκε εκτός ΝΔ όταν γνωστοποίησε την απόφασή του να δοκιμάσει δυνάμεις στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Δεν αμφισβητώ τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, τον τιμώ, τον έχω πολύ ψηλά και θεωρώ ότι είναι από τους πιο πετυχημένους πολιτικούς» τόνισε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αμανατίδης, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας κατάθεσης υποψηφιοτήτων στην ηλεκτρονική πύλη του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο κ. Αμανατίδης, ο οποίος είχε τεθεί εκτός ΝΔ όταν γνωστοποίησε την απόφασή του να κατέλθει ως υποψήφιος Περιφερειάρχης ενάντια στην επιλογή του κόμματός του που στηρίζει τον σημερινό περιφερειάρχη Γιώργο Κασαπίδη, είπε ότι η απόφασή του αυτή ήταν από τις δυσκολότερες στη ζωή του.

«Έλαβα την τελική απόφαση μετά την παρότρυνση χιλιάδων φίλων και πολιτών από κάθε γωνιά του πολιτικού φάσματος που μου ζητούσαν να μπω επικεφαλής ενός ανεξάρτητου ψηφοδελτίου που θα θέσει τις βάσεις για μια άλλη πορεία της περιοχής» σημείωσε.

 

Σε ό,τι αφορά τη σημερινή Περιφερειακή Αρχή, είπε ότι «υπάρχει δυσαρέσκεια στον τρόπο διοίκησης και παραγωγής έργου», προβλήματα στην απορροφητικότητα πόρων σε πολλά προγράμματα, επισημαίνοντας πως αυτό «έχει αρνητικό αντίκτυπο στα έργα του ΣΔΑΜ που αφορούν την διαδικασία της μετάβασης στην οποία βρίσκεται η Δυτ.Μακεδονία».

Σημείωσε ακόμη πως ο τρόπος κατανομής πόρων στις τοπικές επιχειρήσεις λόγω covid από την Περιφερειακή Αρχή «δημιούργησε σοβαρά προβλήματα εκθέτοντας το έργο και τις προθέσεις της κυβέρνησης».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας