Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήPRESS ! ONOpinionΟ γάμος των ομόφυλων ζευγαριών «σφίγγει τα γάλατα» για τη σουρεάλ ακροδεξιά

Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών «σφίγγει τα γάλατα» για τη σουρεάλ ακροδεξιά

Κατά καιρούς το εγχώριο κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι κατακλύζεται από διαφορετικές θεωρίες συνωμοσίες που κάποια στιγμή ξεφουσκώνουν, αφού πρώτα έχουν βρει δεκάδες ευήκοα ώτα σε διάφορα ακροδεξιά κόμματα εντός Βουλής.

Κατά καιρούς το εγχώριο κοινωνικοπολιτικό γίγνεσθαι κατακλύζεται από διαφορετικές θεωρίες συνωμοσίες που κάποια στιγμή ξεφουσκώνουν, αφού πρώτα έχουν βρει δεκάδες ευήκοα ώτα σε διάφορα ακροδεξιά κόμματα εντός Βουλής.

Βέβαια, αυτές οι θεωρίες ξεπερνούν τη σφαίρα της λογικής και αποκτούν μια σουρεαλιστική χροιά μέσα από την μαζική αναπαραγωγή των χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Για να μην ανατρέξω πίσω στο χρόνο και θυμηθώ διάφορα τραγελαφικά που έχουν συμβεί στο πολιτικό σκηνικό τούτης της χώρας, θα πιάσω το πρόσφατο παράδειγμα με το φρέσκο γάλα από γνωστή εταιρεία. Η αλλαγή συσκευασίας που έκανε η συγκεκριμένη πυροδότησε την έκρηξη δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων στα social media, οι οποίοι την κατηγόρησαν έμμεσα ότι συνδέεται με την εξαφάνιση της Ελληνίδας μητέρας, από το θεσμό της οικογένειας! Αυτή η θεωρία σχολιάστηκε και από τον αρχηγό δεξιότερα της δεξιάς πτέρυγας, -τον Κυριάκο Βελόπουλο– ο οποίος της έδωσε μια άλλη διάσταση- ακραία ομοφοβική, θα έλεγα.

Για ποιο λόγο όμως ξεσηκώνονται οι χρήστες στα ΜΚΔ και όχι μόνο αυτό το διάστημα;

Λόγω του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια που ετοιμάζεται να καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή. Γιατί έχουμε λύσει άλλα προβλήματα ως κοινωνία και μας έμεινε ο γάμος των ομοφυλόφιλων ζευγαριών που ένα μεγάλο μέρος του κόσμου είναι αρνητικό. Επιπλέον, η αλλαγή της στρατηγικής πάνω στην προώθηση διαφόρων προϊόντων που έφερε και την αλλαγή στις συσκευασίες, έτσι ώστε να απευθύνονται σε περισσότερο κοινό και σε διαφορετικές μορφές οικογένειας που υπάρχουν εκεί έξω, αποτέλεσε για πολλούς μια ακόμα θεωρία συνομωσίας που αφορά το ρόλο των δύο φύλων…

Δύο στρατόπεδα

Δυστυχώς, σύμφωνα με όσα αναπαράγονται στα social media και από τον αρχηγό συγκεκριμένου κόμματος στη Βουλή, η Ελληνίδα μάνα εξαφανίζεται. Έχει δημιουργηθεί μια παγκόσμια συνωμοσία προσπαθεί να εξαφανίσει τα ετερόφυλα ζευγάρια και την οικογένεια. Η ελληνική κοινωνία διχάζεται σχετικά με το επικείμενο νομοσχέδιο για τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων και δυστυχώς αυτό φαίνεται και από τα σχόλια που έχουν γίνει από πολίτες κατά τη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης.

Ιστορική αναδρομή

Υπάρχουν πολλά παραδείγματα εκμετάλλευσης διαφόρων κοινωνικών διλημμάτων και καταστάσεων στο παρελθόν, όπως ήταν τα εμβόλια και τα μνημόνια. Ή με πωλήσεις επιστολών του Ιησού ή με εργαλειοποίηση της δυστυχίας των μεταναστών ή με ακραία ρητορική εναντίον τους. Για να μην αναφερθώ στο πολιτικό ζήτημα και όσα έγιναν και στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Γενικότερα η χώρα μας έχει μια μακρά ιστορία όπου ζητήματα που αφορούν την επικαιρότητα φορτίστηκαν με όρους συνωμοσιολογικούς.

Η ψήφιση του νομοσχεδίου 

Για την ιστορία το νομοσχέδιο με τίτλο «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του Αστικού Κώδικα και άλλες διατάξεις», τέθηκε την Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου σε δημόσια διαβούλευση και μετά από τη συμπλήρωση ήδη μίας εβδομάδας στον «αέρα», έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 5.500 σχόλια και παρατηρήσεις που πραγματικά σου προκαλούν ανάμεικτα συναισθήματα αν διαβάσεις κάποια από αυτά.

Τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί η δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου και αναμένεται να εισαχθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής στις 14 και 15 Φεβρουαρίου. Εισηγητής εκ μέρους της κυβέρνησης έχει αναλάβει ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.

Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση ο παρών νόμος αποσκοπεί στη διασφάλιση της αρχής της ισότητας, μέσω της επέκτασης της δυνατότητας σύναψης γάμου και σε πρόσωπα του ίδιου φύλου και στην ενίσχυση της προστασίας από διακρίσεις, προς την κατεύθυνση της υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής για την Ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ.

Υπενθυμίζεται πάντως πως το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, όμως, δεν επηρέασε μόνο την ενότητα του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Έτσι αναμένεται με ενδιαφέρον η ψηφοφορία του συγκεκριμένου νομοσχεδίου δεδομένου ότι παραμένει άγνωστος ο αριθμός των… παρόντων στην αίθουσα της Βουλής, αφού ουκ ολίγοι από όλες τις παρατάξεις έχουν πει ότι θα απέχουν.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας