Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
ΑρχικήPRESS ! ONOpinionΑν ο Μητσοτάκης έψαχνε αντίπαλο, δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερο από...

Αν ο Μητσοτάκης έψαχνε αντίπαλο, δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερο από τον Κασσελάκη

Κάποια χρόνια πριν, υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν μεταξύ τους ότι «αν ο Τσίπρας έπρεπε να βρει τον ιδανικό αντίπαλο για να κερδίσει, δύσκολα θα κατέληγε σε πιο ιδανικό από τον Μητσοτάκη».

Τελικά, η ιστορία θα γράψει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κέρδισε τον Αλέξη Τσίπρα σε διαδοχικές αναμετρήσεις, τον εξώθησε σε παραίτηση μετά το πατατράκ των εκλογών του 2023 και έβαλε τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια εποχή εσωστρέφειας, που όμοιά της δεν έχει ξαναβιώσει.

Όταν σε κάποια χρόνια από σήμερα ο ιστορικός θα σκαλίσει το πολιτικό προσκήνιο και παρασκήνιο των αρχών του 2024, θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι «αν ο Μητσοτάκης έψαχνε ιδανικό αντίπαλο για να παραμείνει για χρόνια στην εξουσία, δύσκολα θα έβρισκε δεύτερο Κασσελάκη».

Με τη διαφορά, ότι σε αντίθεση με το Μητσοτάκης – Τσίπρας, ο Κασσελάκης όχι μόνο δεν θα κερδίσει τον νυν πρωθυπουργό, όχι μόνο δεν θα βυθίσει στην εσωστρέφεια τη Νέα Δημοκρατία, αλλά θα έχει καταφέρει κάτι μοναδικό: να εξαϋλώσει ένα κόμμα μέσα σε λίγους μήνες, έχοντας μάλιστα αρκετά πιο ουδέτερα προς το πρόσωπό του τα αντίπαλα ΜΜΕ συγκριτικά με τον Τσίπρα…

  • Ο Κασσελάκης παρέλαβε ένα κόμμα δημοσκοπικά στο 17% και πλέον είναι στο 12%.
  • Ο Κασσελάκης παρέλαβε ένα κόμμα με 11 βουλευτές περισσότερους από ό,τι τώρα (αποστασία και Νέα Αριστερά).

Μιλάμε για προσωπικό θρίαμβο του Στέφανου…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας