Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήPRESS ! ONOpinionΆθελά του (ή μη…) ο Τσίπρας επανέφερε τον Κασσελάκη σε θέση ισχύος

Άθελά του (ή μη…) ο Τσίπρας επανέφερε τον Κασσελάκη σε θέση ισχύος

Αλέξης Τσίπρας. Η αναμενόμενα αυστηρή μεν, απρόσμενα χρονικά δε, παρέμβασή στα τεκταινόμενα του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί το μεγαλύτερο… δώρο στον Στέφανο Κασσελάκη.

Το τι πραγματικά επιθυμεί ο πρώην αρχηγός του κόμματος και πρώην πρωθυπουργός, έγινε πλέον κατανοητό: τάχθηκε «απέναντι» στον… νυν, ζητώντας άμεσα εσωκομματικές εκλογές – με την ελπίδα ο Κασσελάκης να αποτελέσει παρελθόν και, δη, προ των Ευρωεκλογών.

Ωστόσο, με την παρέμβασή του, ο Τσίπρας έκανε ένα τεράστιο δώρο και στον Κασσελάκη και στον… Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αναλογιστείτε: αν ο Κασσελάκης πήγαινε σε νέες εσωκομματικές εκλογές με δική του πρωτοβουλία και εν μέσω της δριμείας, έντονης αμφισβήτησης που βιώνει, επικοινωνιακά θα έβγαινε προς τα έξω η δημόσια παραδοχή της αδυναμίας του και να πατάξει την εσωκομματική αντιπαλότητα και θα ήταν σε θέση αουτσάιντερ επανεκλογής, με τους αμφισβητίες συσπειρωμένους εναντίον του.

Απόρροια της επιστολής, ανάρτησης, ανακοίνωσης (ό,τι προαιρείστε) Τσίπρα όμως, ο Κασσελάκης σήκωσε το γάντι. Μεγάλωσε σε διάρκεια την ομιλία του, χρησιμοποιώντας τις ατάκες Τσίπρα για να σηκώσει το γάντι, για να δείξει ότι δεν φοβάται κανέναν και πέρασε στην αντεπίθεση. Άμεσα.

Ο Κασσελάκης πιστεύει, και έχει κάθε λόγο, πως η βάση του κόμματος, οι εκλογείς, είναι μαζί του. Και προκαλεί κάθε ενδιαφερόμενο/-ή να σταθεί απέναντί του. Είναι ήδη στην αρχηγία, είναι οργανωμένος. Όποιος ή όποια ταχθεί απέναντί του, τι θα προλάβει να κάνει μέσα σε ένα μήνα και τι να πρωτο-οργανώσει;

Άθελά του (ή μη…) ο Τσίπρας επανέφερε τον Κασσελάκη σε θέση ισχύος εντός του κόμματος, το οποίο είναι πια πολύ πιθανό να βιώσει νέα διάσπαση.

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε στην αντεπίθεση και, και κόντρα στην παραδοσιακή κομματική νομενκλατούρα, προσφεύγει στη βάση για να ανανεώσει την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του. Επέλεξε μια κίνηση φαινομενικά υψηλού πολιτικού ρίσκου, πρακτικά το πιστεύει ειλικρινά πως θα επανεκλεγεί.

Διότι ο Κασσελάκης δεν είναι ο άπειρος, άγουρος που κάθισε απρόσμενα στην καρέκλα πριν από μερικούς μήνες. Αφενός έκανε επίδειξη αρχηγικής πυγμής, αφετέρου θέλει όντως να επανιδρύσει το κόμμα, αλλάζοντας ως και το όνομα.

Μεταξύ μας, άδικο δεν έχει σε αυτό….

Το ερώτημα είναι ένα: υπάρχει αντίπαλος για να κερδίσει τον Κασσελάκη; Δεν φαίνεται εύκολο κι αν ο Διονύσης Τεμπονέρας έχει όντως έρεισμα, κάνει πίσω.

ΥΓ1. Ελάχιστοι πρόσεξαν την πληρωμένη, προς τον Τσίπρα, απάντηση Κασσελάκη: «Ζητούν να λογοδοτήσω για τις κακές δημοσκοπήσεις όσοι δεν λογοδότησαν ποτέ για τη συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ από το 33% στο 18%». Και καταχειροκροτήθηκε…

ΥΓ2. Για πολλοστή φορά, ενώ η Νέα Δημοκρατία μετρούσε εσωκομματικές πληγές μετά την ψήφιση του γάμου των ομοφυλοφίλων κι ενώ ακολουθεί η ψηφοφορία των μη κρατικών πανεπιστημίων στις αρχές Μαρτίου, ξανά μανά την επικαιρότητα θα μονοπωλήσουν τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ. Case study!


Με ένα κλικ ΕΔΩ με βρίσκεις σε όλα μου τα social.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας