Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήPRESS ! ONOpinionΟ θάνατος του Φουρνατζόπουλου και η 108η θέση...

Ο θάνατος του Φουρνατζόπουλου και η 108η θέση…

Η κάλυψη του θανάτου του Απόστολου Φουρνατζόπουλου -πρώην ρεπόρτερ του Kontra Channel- από σημαντική μερίδα των ΜΜΕ δείχνει το γιατί οι Έλληνες φαίνεται να εμπιστεύονται όλο και λιγότερο την αξιοπιστία των εγχώριων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. 

Η κάλυψη του θανάτου του Απόστολου Φουρνατζόπουλου -πρώην ρεπόρτερ του Kontra Channel- από σημαντική μερίδα των ΜΜΕ δείχνει το γιατί οι Έλληνες φαίνεται να εμπιστεύονται όλο και λιγότερο την αξιοπιστία των εγχώριων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο και ούτε πρωτοφανές το ότι πολλοί δημοσιογράφοι έσπευσαν να υιοθετήσουν άκριτα το σενάριο που έλεγε ότι ο νεαρός ρεπόρτερ επιχείρησε να κάνει ρευματοκλοπή από κολόνα ηλεκτροδότησης, υψηλής τάσης, του ΔΕΔΔΗΕ.

Ωστόσο, όπως αποδείχτηκε ο άτυχος νεαρός έχασε τη ζωή του από ηλεκτροπληξία. Δεν είναι τυχαίο ότι η χώρα μας βρίσκεται πλέον στην 108η θέση του Παγκόσμιου Δείκτη της Ελευθερίας του Τύπου.

Ενδεικτικό είναι ότι ακόμα και «έγκριτοι» δημοσιογράφοι ανέβασαν την είδηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έσπευσαν να την κατεβάσουν άρον άρον, αφού αποδείχτηκε ότι δεν ήταν τελικά ένας «πιασάρικος» θάνατος που ίσως να μπορούσε να βάλει στο στόχαστρο της κοινωνίας ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που συνήθως κατηγορούνται για ρευματοκλοπή.

Σημειώνεται ότι ο Απόστολος Φουρνατζόπουλος, ο πρώην ρεπόρτερ του Kontra Channel που έγινε viral με τις ανταποκρίσεις του από το κέντρο της Αθήνας, μπροστά από τα ΜΑΤ.

Ο Απόστολος που έγινε ευρύτερα γνωστός, όταν στο ρεπορτάζ του μπροστά από κλούβες και διμοιρίες των ΜΑΤ, χαρακτήρισε «κρατική» τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ενώ αναφέρθηκε και στο γνωστό, πασίγνωστο σύνθημα που ακούγεται σε όλες αυτές τις πορείες για την αστυνομία, λέγοντας on air πως είναι «το σύνθημα που όλους μας ενώνει».

Θα είχε ενδιαφέρον αν μπορούσαμε να ψάξουμε σε όλα αυτά τα «έγκριτα» ΜΜΕ αλλά και στους λογαριασμούς στα social media των δημοσιογράφων τους το κατά πόσο τους ενδιαφέρει πραγματικά ο θάνατος ή ο «θάνατος» των δημοσιογράφων.

Ας πάρουμε για παράδειγμα την περίπτωση του Τζούλιαν Ασάνζ (λινκ) του οποίου ο χαρακτήρας «δολοφονείται» συστηματικά ή και καθημερινά από την πλειοψηφία των ΜΜΕ που έτρεξαν να ασχοληθούν με το θάνατο του Φουρνατζόπουλου. 

Πόσοι αλήθεια από αυτούς γνωρίζουν για μια υπόθεση πρωτοφανή στα παγκόσμια χρονικά;

Ας υπενθυμίσουμε λοιπόν ότι ο Ασάνζ κατάφερε να βγάλει στην επιφάνεια φρικιαστικά στοιχεία για την κυβέρνηση των ΗΠΑ και τις μυστικές τους υπηρεσίες. Ο Ασάνζ εκδιώχθηκε, πέρασε χρόνια κλεισμένος στην πρεσβεία του Ισημερινού στην Βρετανία, με εκατομμύρια ανθρώπους να διαδηλώνουν υπέρ του σε όλο τον πλανήτη.

Αλήθεια, είδατε πολλά από τα ελληνικά ΜΜΕ να ασχολούνται με την περίπτωση αυτή; Όχι βέβαια… Έτσι και αλλιώς την 108η θέση την έχουμε «κερδίσει με το σπαθί μας». Δε βράζουμε όλοι βέβαια στο ίδιο καζάνι αλλά η πλειοψηφία των δημοσιογράφων είναι αυτή που έχει βάλει τη φωτιά στο καζάνι.

Θέλετε άλλο παράδειγμα; Πόσα ελληνικά ΜΜΕ έχουν ασχοληθεί με τις δολοφονίες ανταποκριτών στη Λωρίδα της Γάζας;

Ας το αφήσουμε για την ώρα αυτό θέμα ακόμα, επειδή αυτό και αν είναι θέμα που σηκώνει ανάλυση…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας