Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήPRESS ! ONOpinionΓ. Διονάτος: «Μύρισαν»… εκλογές!

Γ. Διονάτος: «Μύρισαν»… εκλογές!

Μια από τις επιπτώσεις της κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας απέναντι στην κυβέρνηση από μέρους της αντιπολίτευσης και της τριήμερης συζήτησης που ακολούθησε ήταν η σφοδρότητα στην κριτική

Μια από τις επιπτώσεις της κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας απέναντι στην κυβέρνηση από μέρους της αντιπολίτευσης και της τριήμερης συζήτησης που ακολούθησε ήταν η σφοδρότητα στην κριτική, το κλίμα έντασης και η επιστροφή της τοξικότητας, την οποία (ακόμη και) το πολιτικό σύστημα έδειχνε να έχει «ξορκίσει» κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών

Αποτέλεσμα; Να ακούγονται απόψεις που εκτείνονται απ’ όσες κρίνονται ως συγκροτημένες, με ξεκάθαρα επιχειρήματα, ροή και λογική μέχρι τις απολύτως… ψεκασμένες, τις ύβρεις, αλλά και τα πάσης φύσεως αναθέματα περί δικαίων και αδίκων.

Από κοντά και η στόχευση. Πάλι άκριτα, δίχως ειρμό, βάσιμα επιχειρήματα, πόσο μάλλον κατηγορίες. «Ας βρεθεί ένας ένοχος από την κυβέρνηση, φταίει-δεν φταίει» εξηγείται -στο περίπου- η λογική του παραλόγου που έχει υιοθετήσει σύμπασα -σχεδόν- η αντιπολίτευση. Κάτι παραπλήσιο του «πρέπει να βάλουμε στην φυλακή κάποιους πολιτικούς αντιπάλους μας ώστε να κερδίσουμε τις εκλογές», όπως ισχυριζόταν ανερυθρίαστα ο αψής Σφακιανός.

Αποτέλεσμα της κατάθεσης πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή; Αφενός μεν να συσπειρωθούν οι κυβερνητικοί βουλευτές και αφετέρου δε τα στελέχη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας να επιλέξουν να αφήσουν στην άκρη την τακτική της αφ’ υψηλού θεώρησης (μα και αντιμετώπισης) των πραγμάτων και το savoir vivre, επαναφέροντας ως αμφίεση την στολή εργασίας και μην αφήνοντας το παραμικρό να «πέφτει κάτω». Πρώτο δείγμα, η περίπτωση με την ανάρτηση της βουλευτού του Σύριζα, Έλενας Ακρίτα, η οποία για πολλοστή φορά έθετε στο στόχαστρο της κριτικής της την σύζυγο του Πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, με -εντελώς- έωλες κατηγορίες και στοιχεία από τις πλέον «ψεκασμένες» δοξασίες, οι οποίες και έχουν ελεγχθεί ενδελεχώς από εισαγγελείς και στελέχη της οικονομικής διοίκησης την εποχή κατά την οποία τη διακυβέρνηση της χώρας είχε το κόμμα της κας Ακρίτα. Τότε, παρά τον πολύμηνο έλεγχο και το -δεδομένο- αρνητικό κλίμα εναντίον της κας Γκραμπόφσκι, το αποτέλεσμα ήταν μηδενικό, αποδίδοντας πάλευκη την ίδια στην κοινωνία.

Παρόλα αυτά, η Έλενα Ακρίτα αποφάσισε να πορευτεί με δηλητήριο και τοξικότητα, αδιαφορώντας για την αλήθεια, πόσο μάλλον για το γεγονός πως ρίχνει στην πυρά μια γυναίκα, η οποία δεν έχει την παραμικρή σχέση με το πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας. Με εξαίρεση πως έχει παντρευτεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος τυγχάνει να είναι ο Πρωθυπουργός της χώρας.

Αποτέλεσμα; Η κα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη να υποβάλει μήνυση και αγωγή απέναντι στην κα Ακρίτα, καλώντας την να αποδείξει στις δικαστικές αίθουσες τα όσα ισχυρίζεται. Υπενθυμίζεται πως οι αγωγές έχουν ως ζητούμενο αποζημίωση…

Επόμενο βήμα; Σε χρόνο dt -δείγμα πως δουλευόταν εδώ και μερικά 24ωρα- το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης αποφάσισε να εμπιστευτεί εκ νέου το «βαρύ χαρτί» της, που δεν είναι άλλο από το πρόσωπο του Πρωθυπουργού. Ήδη, λοιπόν, επί καθημερινής βάσεως οι δια ζώσης εμφανίσεις του Κ. Μητσοτάκη σε ολόκληρη την επικράτεια και ανά πάσα ευκαιρία, έχουν πυκνώσει, θυμίζοντας την περυσινή χρονική περίοδο πριν και ενδιάμεσα των δίδυμων εκλογικών αναμετρήσεων.

Φέτος, σε περίπου 70 ημέρες, θα λάβουν χώρα οι Ευρωεκλογές. Πλέον, με την τακτική της αντιπολίτευσης, η κυβέρνηση αποφάσισε να τους προσδώσει αυξημένο βαθμό σημασίας και κατ’ επέκταση να κινηθεί ανάλογα, ετοιμάζοντας περιοδείες κορυφαίων στελεχών, θέτοντας ξεκάθαρα διλήμματα, επαναφέροντας την πολιτική στο επίκεντρο της στρατηγικής της.

Πεδίο, που αναμφίβολα, θεωρείται ως προνομιακό για τον Πρωθυπουργό και τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης.

Ζητούμενο είναι όλοι αυτοί να καταφέρουν να διατηρήσουν σε μια ισορροπία την καθημερινή παραγωγική δουλειά τους στο υπουργείο με τις αυξημένες εκλογικές υποχρεώσεις τους. Το πρώτο προς όφελος της πατρίδας μας και το δεύτερο προς επικράτηση της λογικής.

Στοίχημα για δυνατούς λύτες, αναμφίβολα.

Όπερ, έδει δείξαι, λοιπόν!

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας