Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήPRESS ! ONOpinionΣΥΡΙΖΑ… πριν αποκτήσουμε εξουσία - γράμμα προς τους Έλληνες

ΣΥΡΙΖΑ… πριν αποκτήσουμε εξουσία – γράμμα προς τους Έλληνες

Πριν αποκτήσουμε εξουσία πρέπει να αποκτήσουμε σοφία για να τη διαχειριστούμε καλά (Ralph Waldo Emerson).

Το καλοκαίρι του 2015 είχα μία πραγματικά δύσκολη εμπειρία που άλλαξε την στάση μου και τα πιστεύω μου για τους λαούς.

Οι τράπεζες στην Ελλάδα ήταν κλειστές, λες και ήμασταν σε περίοδο πολέμου, ο πρωθυπουργός Τσίπρας είχε διώξει με τις κλωτσιές τον αλησμόνητο Βαρουφάκη με την θεωρία των παιχνιδιών ενάντια στην παντοδύναμη ΕΕ (δειτε διαχείριση Ρωσίας με κίνδυνο πριν του πολέμου) και ο ελληνικός λαός ξαναψήφισε ΣΥΡΙΖΑ με Τσιπρα! Η θρυλική ομάδα Τσίπρας Βαρουφάκης Παππας είχαν κάνει μαζί με άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το δημοψήφισμα στο οποίο οι Έλληνες, (χωρίς να γνωρίζουν οικονομικά και δεν τους κατηγορώ γι’ αυτό) ψήφισαν ΟΧΙ. Το αποτέλεσμα ήταν ο Τσίπρας να κάνει την περίφημη κωλοτούμπα και να μείνει στην ιστορία για όλους τους ηγέτες και πολίτες της ΕΕ ως «ο κωλοτούμπας».

Μέχρι το καλοκαίρι του 2015 πίστευα ότι το 25-30 % των Ελλήνων συμπολιτών μου σκέφτεται σαν κι εμένα. Μέγα λάθος. Ο καθένας έχει τα προσωπικά του προβλήματα και ψηφίζει όχι μόνο με την τσέπη αλλά και με τα ψέματα και τα όνειρα.

Το θέμα μας την Κυριακή 21 Μαΐου 2023 δεν είναι να ψηφίσουμε Μητσοτάκη ή να ψηφίσουμε Τσίπρα. Η απόφαση είναι να ψηφίσουμε για τις μεγάλες προκλήσεις που έχει το κυβερνών κόμμα στην επόμενη τετραετία.

Πρώτον: αύξηση του εισοδήματος του Έλληνα.
Δεύτερον: αναμόρφωση και αναγέννηση του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας που αντιμετωπίζει η Ελλάδα για τις επόμενες δύο δεκαετίες.
Τρίτον: προσέλκυση επενδύσεων για τη χώρα με συμμετοχή Ελλήνων επιχειρηματιών και Startups.
Τέταρτον: αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος καθώς το 80% των Ελλήνων έχουν διαθέσιμο φορολογητέο εισόδημα κάτω από 10.000 ευρώ,  που δεν ισχύει φυσικά. Παράλληλα η μείωση των συντελεστών φορολόγησης με ταυτόχρονη αυστηρή τιμωρία της φοροδιαφυγής.

Ο αξιότιμος κύριος Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης γνωρίζει πολύ καλά τις μεγάλες νίκες και ήττες που γνώρισε η κυβέρνηση του την τελευταία τετραετία.

Πέρασε όλες τις δύσκολες καταστάσεις. You name it: Πρωτοφανή πανδημία, πρωτοφανείς φυσικές καταστροφές, πρωτοφανείς προκλήσεις από τον Πρόεδρο Ερντογάν, κάθαρση του θέματος των υποκλοπών με παράλληλη αναμόρφωση της ΕΥΠ.

Το δίλημμα δεν είναι ψηφιζω κεντροδεξιά η αριστερά. Γιατί: Αυτό το παραμύθι της πόλωσης που συντηρεί  ο κύριος Τσίπρας με τις γνωστές συνταγές του «περίφημου» Ανδρέα Παπανδρέου που δημιούργησε μία νέα τάξη με λεφτά της ΕΕ, δεν έλκει τη νεολαία και τους σκεπτόμενος πολίτες.

Η ανεργία στους νέους παραμένει γύρω στο 30%, η μειονότητα των εργοδοτών εκμεταλλεύεται τους νέους απασχολώντας τους 8 ώρες και πληρώνοντας 400 ευρώ το μήνα (γνωρίζω δύο εισηγμένες εταιρείες που το έκαναν αυτό το 2022). Ο νέος εργοδότης του 2023-2030 χρειάζεται νέους που είναι καλοί στην θεωρητική και στην πρακτική για εξειδικευμένο προσωπικό. Μας λείπει! Η αναμόρφωση των ελληνικών πανεπιστημίων και των ΤΕΙ θα βάλει την κυβέρνηση στα βιβλία της Ιστοριας τις επόμενες δεκαετίες!

Εξακολουθώ και πιστεύω ότι αν ξαναβγεί ο πρόεδρος Ερντογαν θα φέρει την Ελλάδα σε μία πολύ δύσκολη θέση πολέμου, με πιθανή κατάληψη 1-2 ακατοίκητων νησιών. Πόσο είναι προετοιμασμένη η τωρινή κυβέρνηση σε αυτό και πόσο είναι προετοιμασμένος ο κύριος Τσίπρας προσωπικά να αντιμετωπίσει τις τουρκικές προκλήσεις;

Εγω ψηφίζω καθαρά ορθολογιστικά με βάση την τσέπη μου και τις προοπτικές μας για τη νεολαία, το γιο μου και την μείωση του χρέους χωρίς «λεφτό δέντρα» από την ΕΕ.

Η λασπολογία ενάντια σε έναν διεθνώς αναγνωρισμένο Έλληνα πρωθυπουργό όπως τον κύριο Μητσοτάκη παραμένει από τα μεγάλα ερωτηματικά του ελληνικού πολιτικού συστήματος, καθώς η ισοπέδωση των ηθών και των ιδεών είναι μία τακτική παραπληροφόρησης του ελληνικού λαού.

Προς το παρόν ζω στην Γερμανία. Είμαι έτοιμος να γυρίσω και να επενδύσω στην Ελλάδα.

Ναι, ψηφίζω πατριωτικά  και για το συμφέρον μου. Ψηφίζω dream team Νέα Δημοκρατία. Τα παραμύθια έχουν δοκιμαστεί το 2015-2019!

By the way: Η ΕΥΠ θέλει ανασυγκρότηση, τεχνολογία, προσωπικό για την άμυνα της χώρας! Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι πόλεμος πληροφόρησης, μυστικών υπηρεσιών και κυβερνοεπιθεσεων (Cyber Attacks).

Ο Ανδρέας Κοντογούρης, συντάκτης του Opinion για τo GOV NEWS, είναι Σύμβουλος Επιχειρήσεων και πρώην χρηματιστής ξένων θεσμικών επενδυτών 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας