Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήPRESS ! ONX-FilesΚάποτε υπήρχε και debate των πολιτικών αρχηγών πριν τις ευρωεκλογές

Κάποτε υπήρχε και debate των πολιτικών αρχηγών πριν τις ευρωεκλογές

Πλησιάζουν οι ευρωεκλογές, αλλά αυτό συμβαίνει χωρίς κανέναν διάλογο μεταξύτων πολιτικών αρχιγών, ένα debate το οποίο έχει πραγματοποιηθεί δυο φορες στο παρελθόν πριν από τις ευρωεκλογές.

Δεν θα γίνει, ωστόσο, φέτος…

Το πρώτο debate

Η πρώτη συζήτηση πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιουνίου του 2004, 5 ημέρες πριν τις ευρωεκλογές στις 13 του μήνα.

Σε αυτό συμμετείχαν ο τότε πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος, με συντονιστή τον Γιάννη Πρετεντέρη, ενώ ερωτήσεις υπέβαλαν οι Νίκος Ευαγγελάτος, Παύλος Τσίμας, Έλλη Στάη, Μανόλης Καψής, καθώς και ο νυν Πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Το δεύτερο debate

Η δεύτερη συζήτηση μεταξύ πολιτικών αρχηγών πραγματοποιήθηκε 5 χρόνια αργότερα, στις 28 Μαΐου του 2009 και συμμετείχαν σε αυτό ο τότε πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος και ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Η τηλεμαχία αυτή είχε έξι θεματικές ενότητες, με συντονίστρια τη Μαρία Χούκλη, ενώ ερωτήσεις υπέβαλαν οι Όλγα Τρέμη, Αιμίλιος Λιάτσος, Νίκος Ευαγγελάτος, Σία Κοσιώνη, Αντώνης Σρόιτερ και Ανδρέας Κωνσταντάτος.

Από τότε δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία συζήτηση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών πριν από τις ευρωεκλογές.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας