Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήTV & MediaMediaΙβάν Σαββίδης: Κατάσχεση περιουσίας στην Ουκρανία για αντίποινα – Δεν επηρεάζεται το...

Ιβάν Σαββίδης: Κατάσχεση περιουσίας στην Ουκρανία για αντίποινα – Δεν επηρεάζεται το Open, λένε στο κανάλι

Τα ΜΜΕ της Ουκρανίας ισχυρίζονται πως ο Σαββίδης συμπεριλαμβάνεται σε μία λίστα με 25 επιχειρηματίες οι οποίοι παρουσιάζονται πως εξυπηρετούν ρωσικά συμφέροντα.

 

Δεν επηρεάζουν οι εξελίξεις σχετικά με περιουσιακά στοιχεία του Ιβάν Σαββίδη στην Ουκρανία, το κανάλι Open, όπως υποστηρίζει η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου κατά της Διαφθοράς της Ουκρανίας για κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του ίδιου και της συζύγου, Κυριακής, επί ουκρανικού εδάφους.

Η απόφαση της ουκρανικής ανώτατης δικαστικής αρχής, έκανε δεκτή την αξίωση του υπουργείου Δικαιοσύνης της χώρας για κατάσχεση της περιουσίας του Ρώσου ομογενή επιχειρηματία η οποία θα περιέλθει στο ουκρανικό κράτος.

Τα κατασχεθέντα περιουσιακά στοιχεία του Ιβάν Σαββίδη, περιλαμβάνουν το 100% των εταιρικών μετοχών της PJSC Pentopak, η οποία είναι μία από τις ηγετικές επιχειρήσεις στην παραγωγή συσκευασιών για προϊόντα κρέατος και αλλαντικών και το 100% των εταιρικών δικαιωμάτων της θυγατρικής της, Atlantis-Pak Ukraine, όπως μεταδίδει η αγγλόφωνη ειδησεογραφική ιστοσελίδα «The Κyiv independent».

Τα ουκρανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι, καθώς η απόφαση δεν είναι οριστική, ο Ρωσοέλληνας επιχειρηματίας έχει δικαίωμα προσφυγής στη δικαιοσύνη.

Τα ΜΜΕ της Ουκρανίας ισχυρίζονται πως ο Σαββίδης συμπεριλαμβάνεται σε μία λίστα με 25 επιχειρηματίες οι οποίοι παρουσιάζονται πως εξυπηρετούν ρωσικά συμφέροντα.

H είδηση για την εξέλιξη αυτή έφθασε στο Open μέσα από τα ξένα ΜΜΕ, το οποίο παρατηρεί τις εξελίξεις, αναφέρουν άνθρωποι περί τον σταθμό, υποστηρίζοντας ότι δεν διαφαίνεται λόγος ανησυχίας για το κανάλι της Παιανίας ούτε για ενδεχόμενο αλυσιδωτών αντιδράσεων εκτός Ουκρανίας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας