Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήTV & MediaMediaΚορυφώνεται η «κόντρα» στην ελληνική συνδρομητική τηλεόραση

Κορυφώνεται η «κόντρα» στην ελληνική συνδρομητική τηλεόραση

Οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι βρίσκονται σε μια δυναμική «μάχη» για το περιεχόμενο τους στη συνδρομητική τηλεόραση, καθώς η τεχνολογική εξέλιξη μεταμορφώνει τον τρόπο που βλέπουμε πλέον την τηλεόραση.

Οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι βρίσκονται σε μια δυναμική «μάχη» για το περιεχόμενο τους στη συνδρομητική τηλεόραση, καθώς η τεχνολογική εξέλιξη μεταμορφώνει τον τρόπο που βλέπουμε πλέον την τηλεόραση. Με τον ανταγωνισμό από τις πλατφόρμες streaming να αυξάνεται, οι πάροχοι προσπαθούν να διατηρήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού.

Στο πλαίσιο αυτό, η Cosmote TV και το Netflix ανακοίνωσαν μια στρατηγική συνεργασία στην Ευρώπη. Για την ακρίβεια πριν από λίγες ημέρες ανακοινώθηκε από την Deutsche Telekom η συμφωνία με το Netflix. Η συμφωνία αυτή θα ξεκινήσει από την Κροατία και την Ουγγαρία, ενώ στη συνέχεια θα επεκταθεί σε άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας

Η Cosmote TV, με περίπου 15 χρόνια παρουσίας στο τηλεοπτικό τοπίο, έχει επιδείξει αξιόλογες παραγωγές και ένα κανάλι, το Cosmote History, που αναδεικνύει τον πολιτισμό και την ιστορία της χώρας. Η συνεργασία με το Netflix αναμένεται να εμπλουτίσει το περιεχόμενο της πλατφόρμας, προσφέροντας περισσότερες επιλογές στους θεατές.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες αρχικά η συνεργασία θα αφορά την παροχή συνδυαστικών πακέτων σε επιλεγμένους συνδρομητές. Ο συνδρομητής δηλαδή μέσω του λογαριασμού του στην Cosmote θα έχει πρόσβαση σε δύο υπηρεσίες. Ωστόσο, σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη προσφορά θα αφορά ένα επιλεγμένο κομμάτι από το σύνολο των συνδρομητών της εταιρείας και όχι το σύνολό της όπως συμβαίνει στη Vodafone TV που προσφέρει σε συνδυαστικό πακέτο το Disney+.

Το ερώτημα που τίθεται είναι ποια θα είναι τα κριτήρια που θα επιλεγεί το κοινό της πλατφόρμας.

Ακόμη φαίνεται πως σε μεταγενέστερο χρόνο θα υπάρχει η δυνατότητα να βλέπει κάποιος το περιεχόμενο του Netflix μέσα από το box της Cosmote TV για όσους δε διαθέτουν τελευταίας τεχνολογίας τηλεοράσεις.

Το πακέτο «για όλους» κερδίζει στο περιεχόμενο

Η μάχη του περιεχομένου στην Ελλάδα συνεχίζεται, με τους πάροχους να προσπαθούν να διατηρήσουν το ενδιαφέρον του κοινού. Ενώ το αθλητικό περιεχόμενο παραμένει στο επίκεντρο, οι πλατφόρμες streaming συνεχίζουν να αποτελούν δυναμικό ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Μιλώντας για αθλητικά, πριν από λίγες ημέρες «έκλεισε» στην Cosmote TV η μετάδοση των αγώνων του UEFA Champions League (όπως και του Europa League και του Europa Conference League) για μία ακόμη τριετία με το MEGA και τον ANT1 να «κερδίζουν» τη μετάδοση ενός αγώνα την Τετάρτη και την Πέμπτη αντίστοιχα.

Βέβαια σημειώνεται ότι η Nova δεν συμμετείχε καθόλου σε αυτό το διαγωνισμό, όπως είχε κάνει αντίστοιχα η Cosmote TV πριν από μερικούς μήνες για τα δικαιώματα της Euroleague. Φαίνεται ότι οι εγχώριες συνδρομητικές πλατφόρμες προσπαθούν να περιορίσουν τις δαπάνες τους γι’ αυτό και δεν «κονταροχτυπιούνται» με θέρμη για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των διοργανώσεων.

Είναι ξεκάθαρο πως σημαντικό ρόλο στον ανταγωνισμό των τριών εγχώριων παικτών παίζει περιεχόμενο. Στο τέλος του 2023 η Cosmote TV είχε 678.301 συνδρομητές, με τη Nova με τα τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία (9μηνο 2023) είναι στους 435 χιλιάδες συνδρομητές, ενώ η Vodafone TV πρόσφατα ανακοίνωσε ότι ξεπέρασε το «όριο» των 200 χιλιάδων συνδρομητών.

Το πλήγμα με την «πειρατεία» 

Η συνδρομητική τηλεόραση βρίσκεται σε άνοδο αλλά επηρεάζεται σημαντικά από την «πειρατεία» η οποία μπορεί και να φθάνει πάνω από 600.000 νοικοκυριά όπως και από τη φορολογία. Ήδη αναμένεται το νέο νομοθετικό πλαίσιο που θα είναι πιο αυστηρό για τους καταναλωτές με την επιβολή υψηλών προστίμων. Όσον αφορά τη φορολογία, υπάρχει ο φόρος συνδρομητικής τηλεόρασης (10%), κάτι που δεν ισχύει για τις διεθνείς πλατφόρμες. Τα «μεγάλα κεφάλια», ζητούν την κατάργηση του και θα φανεί ποια θα είναι η αντίδραση της κυβέρνησης σχετικά με αυτό το ζήτημα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας