Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήTV & MediaPress@κιαςPress@akias: «Εκλεισε» στην… ΕΡΤ η Παπαρίζου, στον ΑΝΤ1 η Μελέτη κι ένας...

Press@akias: «Εκλεισε» στην… ΕΡΤ η Παπαρίζου, στον ΑΝΤ1 η Μελέτη κι ένας εκβιαστής τηλεπαρουσιαστής

Όλα τα μιντιακά νέα της ημέρας από την… καυτή και αποκαλυπτική στήλη του govnews.gr

Tο 12άρι της Ελλάδας, στον τελικό της 68ης Eurovision, θα ανακοινώσει φέτος η «Number one» Έλενα Παπαρίζου, όπως επιβεβαίωσε η ΕΡΤ (και όπως έγραφε η στήλη προ ημερών!). Η διεθνούς φήμης ερμηνεύτρια, η μοναδική που κατέκτησε την πρώτη θέση για την Ελλάδα στη Eurovision του 2005, στο Κίεβο της Ουκρανίας, με το τραγούδι «My number one», το Σάββατο 11 Μαΐου, θα ανακοινώσει τους 12 βαθμούς της ελληνικής Κριτικής Επιτροπής, σε μια χρονιά που σηματοδοτεί την επέτειο των 50 χρόνων από την πρώτη συμμετοχή της χώρας μας στον διαγωνισμό τραγουδιού.

Η ΕΡΤ θα συνεχίσει να λειτουργεί με το ίδιο καθεστώς της πενθήμερης εργασίας όσον αφορά τους εργαζόμενους της και δεν είναι στις προθέσεις της διοίκησης να το αλλάξει αυτό, ως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. Ενώ, θα υπογραφεί και η κοινή υπουργική απόφαση για τη χορήγηση επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Την Πέμπτη 25 Απριλίου τα μεσάνυχτα ο Νίκος Χατζηνικολάου φιλοξενεί στο «Ενώπιος Ενωπίω» του ΑΝΤ1 την Ελεονώρα Μελέτη (υποψήφια στις ευρωεκλογές με τη ΝΔ). Πώς από την Ιταλική Φιλολογία βρέθηκε στη δημοσιογραφία και από εκεί στην πολιτική; Τα παιδικά χρόνια, ο γάμος και η κόρη της.

Στα γραφεία που κάποτε στέγαζαν τον πρώην Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (Τα Νέα, Βήμα κ.λπ.) μετέφερε κάποιες από τις υπηρεσίες της η ΔΕΗ. Το κτίριο έχει αποκτήσει προ διετίας η γερμανική εταιρεία Egret & Klein. Το άνοιγμα του κτιρίου και η παρουσίαση του ακινήτου από τους επενδυτές θα γίνει στις 22 Μαΐου.

Για μια ακόμη φορά βρέθηκαν στο «στόχαστρο» του ΕΣΡ το «Live News» του Mega και το «T-Live» του Alpha. Αυτή τη φορά (με πρόστιμα 40.000 ευρώ έκαστος) όχι για τον τρόπο με τον οποίο οι εκπομπές του Νίκου Ευαγγελάτου και της Τατιάνας Στεφανίδου, αντίστοιχα, κάλυψαν μια υπόθεση που απασχόλησε την επικαιρότητα, αλλά για διαγωνισμούς που έτρεχαν πέρσι τον Μάρτιο και τον Ιούνιο.

Στη σύλληψη του 58χρονου τηλεπαρουσιαστή Κώστα Μιναρέτζη προχώρησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, απαιτούσε χρήματα για λογαριασμό, όπως ισχυρίστηκε, 39χρονος πρώην μάνατζερ μοντέλων που έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τη Δικαιοσύνη.

Η ΕΕΤΤ πρόκειται να εκδώσει κανονισμό που θα καθορίζει τον τρόπο πληρωμής εκδοτών και δημοσιογράφων από την Google για τη χρήση του περιεχομένου τους. Η ΕΝΕΔ (Ένωση Εκδοτών Διαδικτύου) διεκδικεί 40-50 εκατομμύρια ευρώ από την Google, ενώ η Google προτείνει συμψηφισμό, λύση που δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία.

Σημειωτέον ότι η Google αντλεί έσοδα 420 εκατομμυρίων ευρώ από την Ελλάδα, χωρίς να πληρώνει φόρους ή εισφορές. Η ΕΝΕΔ, μέσω του προέδρου της Θεοχάρη Φιλιππόπουλου, απειλεί με νομικές ενέργειες και δημοσιοποίηση των συζητήσεων αν η ΕΕΤΤ επιμείνει στον συμψηφισμό. Τα έσοδα από διαφημίσεις (Google Advertising) ανέρχονται στα 331,6 εκατομμύρια ευρώ.

Επίσημη δεύτερη διαδικασία εναντίον του TikTok εκκινεί η Κομισιόν, υπό τον νόμο για τις ψηφιακές υπηρεσίες (DSA), εξετάζοντας εάν η εταιρεία παραβίασε τους κανονισμούς όταν εγκαινίασε το TikTok Lite σε Γαλλία και Ισπανία. Σύμφωνα με τον DSA, οι επιγραμμικές μεγάλες πλατφόρμες υποχρεούνται να υποβάλλουν έκθεση αξιολόγησης κινδύνου πριν από την έναρξη νέων λειτουργιών – το TikTok Lite όμως προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία για τα παιδιά, δεδομένης της ύποπτης απουσίας αποτελεσματικών μηχανισμών επαλήθευσης ηλικίας.

Ο,τι κυκλοφορεί στη μιντιακή πιάτσα - και όχι μόνο...

Press@akias

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας