Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΔιεθνήΗ γυναίκα που πηγαίνει κάθε μέρα στο μετρό για να ακούσει στα...

Η γυναίκα που πηγαίνει κάθε μέρα στο μετρό για να ακούσει στα μεγάφωνα τη φωνή του νεκρού συζύγου της 

Στο Λονδίνο, υπάρχει μια γυναίκα, η οποία πηγαίνει κάθε μέρα στον σταθμό του μετρό και κάθεται στην αποβάθρα μόνο και μόνο για να ακούσει την ανακοίνωση που είχε ηχογραφήσει σύζυγός της το 1969.

Η γυναίκα αυτή ονομάζεται Margaret McCollum και μετά τον θάνατο του συζύγου της, Oswald Laurence, πηγαίνει στο μετρό και κάθεται στο παγκάκι περιμένοντας να ακούσει του ηχογράφηση που λέει “Mind the gap” του Λονδίνου (προσοχή στο χώρο μεταξύ του τρένου και της αποβάθρας), ακριβώς όπως την γνωστή ηχογράφηση σε εμάς στους Έλληνες στον σταθμό του ΗΣΑΠ Μοναστηράκι. 

«Περιμένω πάντα το επόμενο τρένο για να τον ακούσω»

Ο σύζυγο της πέθανε το 2007 πέθανε αφήνοντας ένα τεράστιο κενό στην καρδιά της Margaret και έτσι, εκείνη έχει βρει τον δικό της ξεχωριστό τρόπο για να νιώθει την παρουσία του πιο κοντά της.

Ωστόσο, μια μέρα μετά από μισό αιώνα, αυτή η φωνή αντικαταστάθηκε από μια κενή ηλεκτρονική ηχογράφηση και πάνω στην στενοχώρια της, η γυναίκα ζήτησε την κασέτα από την εταιρεία μεταφορών του μετρό του Λονδίνου, ώστε να συνεχίσει να ακούει τη φωνή του συζύγου της στο σπίτι.

Όμως, η ιστορία της συγκίνησε την εταιρεία και έτσι αποφασίστηκε να αποκατασταθεί η ηχογράφηση με εκείνη του συζύγου της μονάχα στη στάση που βρίσκεται κοντά στο σπίτι της Margaret.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τη στάση Embankment της Northern Line, όπου όλοι οι επιβάτες μπορούν να ακούσουν σήμερα τη φωνή του Oswald Laurence και να σκεφτούν ότι η αιώνια αγάπη υπάρχει πραγματικά.

Η Margaret γνώρισε τον αείμνηστο σύζυγό της κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στο Μαρόκο το 1992, ενώ έχει πει ότι της άρεσε να ακούει τη φωνή του όσο εκείνη ταξίδευε με το μετρό.

Η ίδια εξήγησε: «Από τότε που πέθανε καθόμουν και περίμενα το επόμενο τρένο μέχρι να ακούσω τη φωνή του. Την 1η Νοεμβρίου δεν ήταν εκεί. Έμεινα έκπληκτη όταν ο δεν ήταν πια εκεί. Ρώτησα και μου είπαν εκεί ήταν ένα νέο ψηφιακό σύστημα και δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τη φωνή του».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας