Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
ΑρχικήΔιεθνήΚίεβο: «Γελοίο και σκόπιμη επιλογή ήττας της δημοκρατίας»

Κίεβο: «Γελοίο και σκόπιμη επιλογή ήττας της δημοκρατίας»

Η απάντηση του Κιέβου στο δημοσίευμα του TASS και το σενάριο για παραχώρηση εδαφών στη Ρωσία ήρθε, μέσω Χ (πρώην Twitter), από σύμβουλος του Ουκρανού Προέδρου.

Με ένταση αλλά και ξεκάθαρο μήνυμα και προς το ΝΑΤΟ, απάντησε το Κίεβο στη δημοσιοποίηση σεναρίου περί παραχώρησης κατεχόμενων εδαφών στη Ρωσία για να γίνει η Ουκρανία μέλος του ΝΑΤΟ. Η πρώτη τοποθέτηση έγινε -μέσω Χ (πρώην Twitter)- από τον Μιχαΐλο Ποντόλιακ, σύμβουλο του Ουκρανού Προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Χαρακτήρισε «γελοίο» το σενάριο, επισημαίνοντας ότι μια τέτοια περίπτωση θα ήταν «σκόπιμη επιλογή της ήττας της δημοκρατίας, ενθάρρυνση ενός παγκόσμιου εγκληματία, διατήρηση του ρωσικού καθεστώτος, καταστροφή του διεθνούς δικαίου και μεταβίβαση του πολέμου σε άλλες γενιές».

Συγκεκριμένα, ο κύριος Ποντόλιακ, έγραψε: «Ανταλλαγή εδαφών με την ομπρέλα του ΝΑΤΟ; Είναι γελοίο. Αυτό σημαίνει σκόπιμη επιλογή της ήττας της δημοκρατίας, ενθάρρυνση ενός παγκόσμιου εγκληματία, διατήρηση του ρωσικού καθεστώτος, καταστροφή του διεθνούς δικαίου και μεταβίβαση του πολέμου σε άλλες γενιές.

Εξάλλου, γιατί η Ρωσία να εγκαταλείψει οικειοθελώς τις προκλήσεις, τα υβρίδια και την παραδοσιακή συμπεριφορά χωρίς να χάσει; Προφανώς, αν ο Πούτιν δεν υποστεί μια συντριπτική ήττα, το πολιτικό καθεστώς στη Ρωσία δεν αλλάξει και οι εγκληματίες πολέμου δεν τιμωρηθούν, ο πόλεμος θα επιστρέψει σίγουρα με την όρεξη της Ρωσίας για περισσότερα.

Οι προσπάθειες διατήρησης της παγκόσμιας τάξης και η εγκαθίδρυση μιας «κακής ειρήνης» μέσω, ας είμαστε ειλικρινείς, του θριάμβου του Πούτιν δεν θα φέρουν ειρήνη στον κόσμο, αλλά θα φέρουν και ατίμωση και πόλεμο.

Αυτό ισχύει για κάθε μορφή μιας νέας “διαίρεσης της Ευρώπης”: συμπεριλαμβανομένης και της ομπρέλας του ΝΑΤΟ. Τότε γιατί προτείνεται το σενάριο του παγώματος, που τόσο επιθυμεί η Ρωσία, αντί της επιτάχυνσης της προμήθειας όπλων; Οι δολοφόνοι δεν πρέπει να ενθαρρύνονται με επιείκεια».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας