Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΠώς ξεμπλόκαρε η έκδοση στην Ελλάδα της Αντωνίας Ηλία

Πώς ξεμπλόκαρε η έκδοση στην Ελλάδα της Αντωνίας Ηλία

Ένα διπλωματικό και δικαστικό θρίλερ εξελισσόταν τους τελευταίους τρεις μήνες μεταξύ της Βρετανίας και της χώρας μας, χωρίς κανένας να πάρει μυρωδιά.

Ένα διπλωματικό και δικαστικό θρίλερ εξελισσόταν τους τελευταίους τρεις μήνες μεταξύ της Βρετανίας και της χώρας μας, χωρίς κανένας να πάρει μυρωδιά.

Αντικείμενο ήταν η πρώην δικαστής και πρωταγωνίστρια του πάλαι ποτέ παραδικαστικού κυκλώματος Αντωνία Ηλία, που μετά από 19 χρόνια εκδόθηκε στην Ελλάδα από τις Βρετανικές Αρχές.

Όλα ξεκίνησαν από μία συνάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη στην Αγγλική πρεσβεία πριν από τρεις μήνες.

Μέσα σε πολύ καλό κλίμα τέθηκαν επί τάπητος διάφορα θέματα, που απασχολούν τις δικαστικές αρχές και των δύο χωρών.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης έθεσε το χρόνιο πρόβλημα της πρώην δικαστή Αντωνίας Ηλία, που επί 19 χρόνια, κατάφερνε να μπλοκάρει συνεχώς την έκδοσή της στην Ελλάδα.

«Δεν μπορεί να παραμένουν τέτοιες εκκρεμότητες», φέρεται ότι είπε ο Έλληνας Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, αναφερόμενος στα αλλεπάλληλα αιτήματα των ελληνικών δικαστικών Αρχών, που μέχρι τότε όλα απορρίπτονταν. Είχε δίκιο ο υπουργός.

Είχε καταδικαστεί για το παραδικαστικό κύκλωμα

 

Η Αντωνία Ηλία έχει καταδικαστεί ομόφωνα από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάθειρξη 13 ετών, για τη συμμετοχή της στο λεγόμενο παραδικαστικό κύκλωμα και συγκεκριμένα καταδικάστηκε για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Πέντε φορές είχε ζητηθεί η έκδοση της στην Ελλάδα και τις πέντε φορές το αίτημα απορρίφθηκε.

Ο δρόμος άνοιξε, μετά την επαφή του κ. Φλωρίδη με τη Βρετανική πρεσβεία.

Η πρώην ανακρίτρια αρχικά το 2005 διέφυγε στο εξωτερικό και στη συνέχεια συνελήφθη και φυλακίστηκε τον Μάιο του 2011 από τις βρετανικές αρχές.

Φτάνοντας στην Αθήνα, από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, αστυνομικοί θα την οδηγήσουν στο Τμήμα Μεταγωγών της ΕΛ.ΑΣ.

Την Παρασκευή (4/4) αναμένεται η μεταγωγή της στην Εισαγγελία Εφετών Αθήνας. Εκεί όπου πρώτα θα περάσει από τον Εισαγγελέα Εκδόσεων και ακολούθως από τον Εισαγγελέα Εκτέλεσης ποινών. Έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η τυπική διαδικασία για την Αντωνία Ηλία και στη συνέχεια να οδηγηθεί στις ελληνικές φυλακές, για να εκτίσει την ποινή της.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας