Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕλλάδα«Να μη δικάσουμε τους αστυνομικούς παραπάνω από τον δράστη» λέει ο πρόεδρος...

«Να μη δικάσουμε τους αστυνομικούς παραπάνω από τον δράστη» λέει ο πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων για τη γυναικοκτονία της 28χρονης:

«Θεωρητικά θα κρατούσα την κοπέλα εκεί και θα καλούσα εγώ το 100 κάνοντας και άλλες παράλληλες ενέργειες», είπε στην ΕΡΤ ο Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών, Δημοσθένης Πάκος, μιλώντας για τη στυγερή γυναικοκτονία της 28χρονης Κυριακής έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγ. Αναργύρων, λίγα μέτρα από το φυλάκιο του φρουρού κι ενώ η άτυχη κοπέλα μιλούσε τηλεφωνικά με την Άμεση Δράση.

«Οι αστυνομικοί έχουν κάνει λάθη. Αυτό δεν δικαιολογεί να κανιβαλίζουμε εναντίον όλης της Ελληνικής Αστυνομίας. Ένας νέος άνθρωπος, σκοτώθηκε από έναν αλήτη μπροστά στην πόρτα του αστυνομικού τμήματος.

Δεν έχουμε αναρωτηθεί γιατί ο δράστης ήταν έξω. Δεν έχω ακούσει πουθενά γι’ αυτόν, ούτε το όνομά του δεν υπάρχει στη δημοσιότητα. Το θέμα είναι λοιπόν, να μη δικάσουμε τους αστυνομικούς περισσότερο από τον δράστη.

Τις παθογένειες τις ξέρουμε, τις έχουμε καταγγείλει κι εμείς οι συνδικαλιστές. Οφείλουμε να τις καταγγέλλουμε συνέχεια, όχι όποτε μας βολεύει και εκ του αποτελέσματος».

Για τον φρουρό είπε ότι βρισκόταν εκεί μέχρι να τελεσιδικήσει η απόταξή του και έθεσε το ερώτημα: «Τον διοικητή του ΑΤ τον ρωτήσαμε πόσους ανθρώπους είχε για να κάνουν αυτή τη δουλειά;».

Σχετικά με την απεγνωσμένη τηλεφωνική έκκληση του θύματος στην Άμεση Δράση, ο κ. Πάκος έδωσε και την εξής διάσταση: «Ένα αστυνομικό τμήμα έχει την ημέρα 100 ανθρώπους οι οποίοι το επισκέπτονται, από τους οποίους οι 75 απλά απασχολούν τους αστυνομικούς, ενώ το 100 δέχεται 12.000 κλήσεις το 24ωρο. Ένας τηλεφωνητής σηκώνει 300 τηλέφωνα από τα οποία το 70% είναι είτε φάρσες είτε άτομα με ψυχολογικά προβλήματα, οπότε προσπαθεί να πάει παρακάτω».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας