Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΦυσικό αέριο: Σπάνε όλα τα ρεκόρ οι εισαγωγές LNG από τη Ρεβυθούσα

Φυσικό αέριο: Σπάνε όλα τα ρεκόρ οι εισαγωγές LNG από τη Ρεβυθούσα

Στο 72% ανήλθαν τον Δεκέμβριο οι εισαγωγές LNG από τον σταθμό της Ρεβυθούσας, ποσοστό που θεωρείται ένα από τα υψηλότερα των τελευταίων ετών, αναδεικνύοντας τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει το υγροποιημένο φυσικό αέριο για την απεξάρτηση από τους ρωσικούς υδρογονάνθρακες.

Το ίδιο διάστημα, σύμφωνα με το μηναίο δελτίο ενεργειακής ανάλυσης του ΙΕΝΕ (Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης), οι συνολικές εισαγωγές φυσικού αερίου της Ελλάδας έφτασαν τις 5.5 TWh (τεραβατώρες) και προήλθαν εκτός από την Ρεβυθούσα κατά 13% από το Σιδηρόκαστρο, στα σύνορα Ελλάδας-Βουλγαρίας, από το οποίο εισέρχεται ρωσικό φυσικό αέριο, 4% μέσω των Κήπων, στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας ενώ 11% μέσω της Νέας Μεσημβρίας μεταφέροντας μέσω του αγωγού TAP αζέρικο αέριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μερίδιο του φυσικού αερίου τον Δεκέμβριο του 2021 ήταν στο 42%, σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο του 2022 που ανήλθε στο 43%, ενώ αντίστοιχα το μερίδιο των ΑΠΕ διαμορφώθηκε στο 26% τον περασμένο Δεκέμβριο από 34% τον Δεκέμβριο του 2021. Ο λιγνίτης κάλυψε το 17% της ζήτησης, οι καθαρές εισαγωγές το 10% και τα υδροηλεκτρικά το 4%.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας