Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΚακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Τι ισχύει σήμερα για σχολεία, Δημόσιο, ΜΜΜ, καταστήματα

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Τι ισχύει σήμερα για σχολεία, Δημόσιο, ΜΜΜ, καταστήματα

Μέτρα για να περιοριστούν τα προβλήματα από την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» αποφασίστηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε να εφαρμοστεί σήμερα τηλεργασία στον δημόσιο τομέα, ενώ υπάρχει ισχυρή σύσταση για τηλεργασία και σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, όπου αυτό είναι εφικτό.

Κλειστά θα μείνουν όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί στην Αττική και τα μαθήματα θα γίνουν με τηλεκπαίδευση. Επίσης, αναβάλλονται οι εξετάσεις των φοιτητών στα πανεπιστήμια της Αττικής οι οποίες ήταν προγραμματισμένες για την Δευτέρα.

Με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα αναστέλλεται λόγω επικίνδυνων καιρικών φαινομένων για το χρονικό διάστημα της 6ης και 7ης Φεβρουαρίου η λειτουργία όλων των Δικαστηρίων της Περιφέρειας Αττικής (Αθηνών- Πειραιώς) και των Περιφερειακών Ενοτήτων Βοιωτίας (Θηβών- Λιβαδειάς) και Εύβοιας (Χαλκίδας) της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών, και βάσει των καιρικών δεδομένων, όπως εξελίσσονται μέχρι στιγμής και για την ασφάλεια των υπαλλήλων εκείνων που δεν μπορούν να παράσχουν εργασία εξ αποστάσεως και δεν κάνουν χρήση άδειας, διευκρινίζεται ότι η έναρξη λειτουργίας των Δημοσίων υπηρεσιών και αντιστοίχως η προσέλευση των υπαλλήλων αυτών για τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου ορίζεται στις 10 το πρωί.

Μάλιστα, προς αποφυγή της ταλαιπωρίας των πολιτών, διευκρινίζεται ότι τυχόν ραντεβού με Δημόσιες υπηρεσίες που έχουν προγραμματιστεί πριν τις 10 π.μ., δεν θα πραγματοποιηθούν και οι δημόσιες υπηρεσίες αυτές θα πρέπει να ενημερώσουν με κάθε πρόσφορο τρόπο τους ενδιαφερομένους πολίτες σχετικά και να μεριμνήσουν άμεσα για τον επαναπρογραμματισμό νέου ραντεβού.

Επίσης, ισχυρήσύσταση για εφαρμογή τηλεργασίας έχει απευθύνει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε ομάδες υποθέσεων σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, όπου αυτό είναι εφικτό.

Σε ολόκληρη τη βόρεια και βορειοανατολική Αττική, συμπεριλαμβανόμενων των βορείων προαστίων της Αθήνας, τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά. Κλειστές θα είναι και οι Λαϊκές Αγορές σε όλους τους Δήμους της Αττικής.

Απαγορεύεται από ώρα 18.00 της Δευτέρας 6 Φεβρουαρίου 2023 η μεταφορά και η πώληση αγαθών μέσω υπηρεσιών delivery ή courier, σε ολόκληρη τη βόρεια και βορειοανατολική Αττική, συμπεριλαμβανόμενων των βορείων προαστίων της Αθήνας, λόγω της κακοκαιρίας.

Επίσης, δεν θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των τρένων 62 & 63 στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη, λόγω της κακοκαιρίας.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται Πολιτική Προστασία, περιφέρειες, δήμοι και αστυνομία, ενώ η ΔΕΔΔΗΕ δίνει «αγώνα δρόμου» για αποκατάσταση των βλαβών στις περιοχές όπου παρατηρούνται φαινόμενα διακοπής ρέυματος.

Η κίνηση των οχημάτων στην Αθηνών-Λαμίας, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από τη γέφυρα Καλυφτάκη μέχρι και τον κόμβο των Οινοφύτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, καθώς και από τη Θήβα έως και την Αταλάντη.

Αστυνομικοί της Τροχαίας πραγματοποιούν συνεχείς ελέγχους στα αυτοκίνητα, ενημερώνουν τους οδηγούς για την υποχρεωτική χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων και δίνουν οδηγίες σε όσους χρειάζονται βοήθεια με την τοποθέτησή τους. Η διέλευση των βαρέων οχημάτων στην Εθνική Οδό έχει απαγορευτεί επισήμως απ’ το μεσημέρι της Κυριακής.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας