Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕλλάδαΠτώση Canadair: Γράφτηκε ο τραγικός επίλογος, νεκροί οι δύο πιλότοι

Πτώση Canadair: Γράφτηκε ο τραγικός επίλογος, νεκροί οι δύο πιλότοι

Το ΓΕΑ επιβεβαίωσε, με ανακοίνωσή του, πως οι δύο πιλότοι του Canadair -που έπεσε σήμερα (25/7) στην Κάρυστο- είναι νεκροί. Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, πριν από λίγο, επιβεβαίωσε αυτό που έμοιαζε… πιθανοσίγουρο. Οι δύο πιλότοι του Canadair -που έπεσε σήμερα (25/7) στην Κάρυστο- ο 34χρονος κυβερνήτης, σμηναγός Χρήστος Μουλάς, και ο 27χρονος συγκυβερνήτης, ανθυποσμηναγός, Περικλής Στεφανίδης, έχασαν τη ζωή τους την ώρα του καθήκοντος.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του ΓΕΑ, αναφέρει: «Την Τρίτη 25 Ιουλίου 2023 και ώρα 14:52 αεροσκάφος τύπου CL-215 της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112 Πτέρυγας Μάχης, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης, στον Πλατανιστό Ευβοίας με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη, Σμηναγού (Ι) Χρήστου Μουλά, 34 ετών και του συγκυβερνήτη, Ανθυποσμηναγού (Ι) Περικλή Στεφανίδη, 27 ετών».

Με απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις (από 25 έως 27 Ιουλίου 2023) για την απώλεια της ζωής, εν ώρα καθήκοντος, των Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215.

Σε δήλωσή του, ο κύριος Δένδιας, αναφέρει: «Η απώλεια της ζωής των Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους, εν ώρα καθήκοντος και ενώ επιχειρούσαν να προστατεύσουν τις ζωές και τις περιουσίες των πολιτών, όπως και το περιβάλλον της πατρίδας μας, προκαλεί βαθύτατη θλίψη.

Η σκέψη μας βρίσκεται στις οικογένειές τους και στους συναδέλφους τους, στους οποίους απευθύνουμε τα πλέον ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας