Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
Αρχικήhomepage sliderΟ Υπουργός Προστασίας του Πολίτη στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης...

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη στις Βρυξέλλες για το Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε.

Σε σχέση με την Ουκρανία, το Συμβούλιο προέβη σε απολογισμό των τελευταίων εξελίξεων σχετικά με τον δομημένο διάλογο για την εσωτερική ασφάλεια με την Ουκρανία, με στόχο να μετριάσει τις πιθανές επιπτώσεις της ρωσικής επιθετικότητας στην ασφάλεια.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Οικονόμου, βρέθηκε την Τρίτη στις Βρυξέλλες και συμμετείχε στο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Προεδρία παρείχε στους υπουργούς έκθεση προόδου σχετικά με όλους τους νομοθετικούς φακέλους του Συμφώνου για το άσυλο και τη μετανάστευση. Ταυτόχρονα, ενημερώθηκαν για την κατάσταση που αφορά στο θέμα της εξωτερικής διάστασης της μετανάστευσης, ειδικότερα για τις πολιτικές της Ε.Ε για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών προκλήσεων, τις οποίες μοιράζεται με άλλες ηπείρους και χώρες.

Τα θέματα εσωτερικής ασφάλειας βρέθηκαν ψηλά στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου. Όσον αφορά τη Μεσανατολικό, και με βάση τη συζήτηση που διεξήχθη κατά τη σύνοδο του Συμβουλίου του Οκτωβρίου, οι υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με ενέργειες σε επίπεδο Ε.Ε για την αντιμετώπιση της διάδοσης παράνομου περιεχομένου στο Διαδίκτυο.

Σε σχέση με την Ουκρανία, το Συμβούλιο προέβη σε απολογισμό των τελευταίων εξελίξεων σχετικά με τον δομημένο διάλογο για την εσωτερική ασφάλεια με την Ουκρανία, με στόχο να μετριάσει τις πιθανές επιπτώσεις της ρωσικής επιθετικότητας στην ασφάλεια.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Οικονόμου, δήλωσε:

«Στο Συμβούλιο συζητήσαμε για τις μεγάλες προκλήσεις στον τομέα της ασφάλειας, εξαιτίας των παρατεταμένων, μεγάλων σε ένταση και διάρκεια κρίσεων, στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, τους κινδύνους ριζοσπαστικοποίησης, μέσω του Διαδικτύου, και πόλωσης των ευρωπαϊκών κοινωνιών.

Είναι φαινόμενα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε για να μην ζήσουμε δυσάρεστες καταστάσεις. Συζητήσαμε ακόμη για τη διαρκή ανάγκη αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης, των κυκλωμάτων των λαθροδιακινητών.

Η χώρα μας, η Ελλάδα, με τεράστια εμπειρία και μεγάλη αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση των λαθροδιακινητών, έχει πολλά να συνεισφέρει σε αυτή την κοινή ευρωπαϊκή προσπάθεια και βεβαίως χρειάζεται τη διαρκή ενίσχυση, τη μεγάλη υποστήριξη ως πρώτη πύλη, πρώτο σημείο εισόδου μέσα στην Ευρώπη.

Άλλωστε, αν δεν υπάρχει αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων στα εξωτερικά σύνορα, τότε η κατάσταση θα γίνει δυσκολότερη στα επόμενα στάδια».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας