Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΟικονομίαΕπιχειρήσειςONEX: Από τις μεγαλύτερες της Μεσογείου η δεξαμενή κατηγορίας Panamax στα Ναυπηγεία...

ONEX: Από τις μεγαλύτερες της Μεσογείου η δεξαμενή κατηγορίας Panamax στα Ναυπηγεία Ελευσίνας

Σε ανάλογο εκσυγχρονισμό θα προχωρήσει ο όμιλος, αρχές Σεπτεμβρίου, και στη δεξαμενή Panamax στο Νεώριο Σύρου, αλλά και στο σύνολο των εγκαταστάσεων του Νεωρίου, σε βάθος χρόνου.

«Ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ η ανακατασκευή και αναβάθμιση της δεξαμενή Νο.2 , κατηγορίας Panamax, των Ναυπηγείων Ελευσίνας, παραδίδοντας και πάλι σε λειτουργία ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα των ναυπηγείων με σκοπό την παροχή αναβαθμισμένων και ποιοτικών υπηρεσιών προς την ελληνικό εμπορικό στόλο και τους Έλληνες πλοιοκτήτες.

Σε ανάλογο εκσυγχρονισμό, στις αρχές Σεπτεμβρίου, θα προχωρήσει ο όμιλος ONEX και στη δεξαμενή Panamax στο Νεώριο Σύρου».

Τα παραπάνω επισημαίνονται σε ανακοίνωση του ομίλου ONEX Shipyards & Technologies, ενώ διευκρινίζεται ότι η δεξαμενή έχει ήδη «υποδεχτεί» το πρώτο πλοίο για εργασίες συντήρησης και πρόκειται για το 31ο πλοίο που υποδέχονται τα Ναυπηγεία Ελευσίνας μετά την επαναλειτουργία τους.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «η συγκεκριμένη δεξαμενή είχε χαρακτηριστεί scrap και ήταν έτοιμη να βυθιστεί, αποτελώντας ένα κομβικό επιχειρηματικό στοίχημα για τον όμιλο ONEX η διάσωσή της και η ταχύτερη δυνατή αποκατάστασή της».

Με σύγχρονα συστήματα ηλεκτρονικοποίηση της δεξαμενής

«Η εκατομμυρίων ευρώ επένδυση του ομίλου υπό τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Πάνο Ξενοκώστα για την επιτυχή ολοκλήρωση του άθλου των εργασιών για τη δεξαμενή, αποτελεί κίνηση ματ για την στρατηγική αναβάθμιση των κατασκευαστικών δυνατοτήτων του ναυπηγείου, καθώς πρόκειται για τη πιο σύγχρονη δεξαμενή στην Ελλάδα, με σύστημα έξυπνης διαχείρισης.

Όπως διευκρινίζεται σε ανακοίνωση του Ομίλου «η ηλεκτρονικοποίηση όλης της δεξαμενής με σύγχρονα συστήματα, επιτρέπει την επιτέλεση όλου του φάσματος των εργασιών συντήρησης του υφάλου των πλοίου, καθώς και των συστημάτων πρόωσης και παράλληλα δίνεται η δυνατότητα να συντελούνται μια σειρά και από άλλες εργασίες επισκευής και συντήρησης που αφορούν το πλοίο ενώ μπορεί να φιλοξενήσει πλοία μεγέθους panamax».

Σημειώνεται ότι ένα πλοίο panamax δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από 294,13 μ. σε μήκος, 32,31 μ. σε πλάτος και 12,04 μ. σε βύθισμα. Η μέση μεταφορική ικανότητα των πλοίων αυτών είναι 65.000 τόνους.

Ανάλογη επένδυση και στη Σύρο και τα εγκαίνια στην Ελευσίνα στις 19 Ιουλίου

Σε ανάλογο εκσυγχρονισμό θα προχωρήσει ο όμιλος, αρχές Σεπτεμβρίου, και στη δεξαμενή Panamax στο Νεώριο Σύρου, αλλά και στο σύνολο των εγκαταστάσεων του Νεωρίου, σε βάθος χρόνου, «ώστε τα δυο ναυπηγεία να λειτουργούν ως μια ενιαία ναυπηγική μονάδα, η μεγαλύτερη στην Ελλάδα και μία από τις μεγαλύτερες στην Ανατολική Μεσόγειο».

Όπως σημειώνεται «η ταχύτητα που επιδεικνύεται, όσον αφορά την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων των Ναυπηγείων Ελευσίνας, τρέχοντας το πρόγραμμα αναβάθμισης τους, 12 μήνες νωρίτερα, δείχνει την αποφασιστικότητα το ομίλου να αναδείξει την Ελλάδα και τα ναυπηγεία της σε παγκόσμιο ναυπηγικό, βιομηχανικό και τεχνολογικό hub».

Μαζί με την Panamax «Βιολάντω» της Σύρου και την «Στρατής Γ. Ανδρέαδης» της Ελευσίνας, ο όμιλος ONEX θα έχεις τις μεγαλύτερες Panamax δεξαμενές στην Ελλάδα και δύο από τις μεγαλύτερες στην Αν. Μεσόγειο.

Τα επίσημα εγκαίνια της δεξαμενής «Στρατής Γ. Ανδρέαδης» θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 19 Ιουλίου, στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας