Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
Αρχικήhomepage sliderΜήνυμα Μητσοτάκη για Πατούλη-Νίκα από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Μήνυμα Μητσοτάκη για Πατούλη-Νίκα από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Την αξιοπρέπεια των εν ενεργεία Περιφερειαρχών που αποφάσισαν να αποσυρθούν μετά την άρνηση ανανέωσης του χρίσματος από το κόμμα, εξήρε προ ολίγου ο πρωθυπουργός.

«Θέλω να ευχαριστήσω και εκείνους τους εν ενεργεία περιφερειάρχες τους οποίους το κόμμα επέλεξε να μην στηρίξει και να εξάρω την αξιοπρέπεια με την οποία αντιμετώπισαν αυτή την κομματική επιλογή» δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά την επίσημη τελετή στήριξης της υποψηφιότητας Στεφανή για την Περιφέρεια Β.Αιγαίου, με σαφείς αποδέκτες σε Αττική και Πελοπόννησο.

Το εγκώμιο του Αλκιβιάδη Στεφανή έπλεξε από τη Λέσβο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε εκδήλωση για την υποψηφιότητα του πρώην αρχηγού ΓΕΣ για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

«Στο πρόσωπο του στρατηγού συναντώνται όλα τα χαρακτηριστικά τα οποία απαιτεί ένας σύγχρονος περιφερειάρχης. Από τη μια μεριά η ακεραιότητα, η εργατικότητα, η πειθαρχία ενός στελέχους των Ενόπλων Δυνάμεων και από την άλλη η γνώση και η διοικητική εμπειρία ενός στρατηγού αλλά και υπουργού» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι ο κ. Στεφανής έχει ακόμη δύο χαρακτηριστικά: «Η ιδιαίτερή του ενασχόληση με τα τοπικά προβλήματα του τόπου του, τη φύλαξη των συνόρων και έφεσή του στην ομαδική δουλειά, κάτι το οποίο μπορώ να το πιστοποιήσω προσωπικά. Δεν δίστασε να φέρει σε πέρας όποια αποστολή του ανατέθηκε με αποτελεσματικότητα αλλά και με απόλυτη ευπρέπεια και διακριτικότητα. Στέκομαι σε αυτά τα χαρακτηριστικά γιατί είναι πολύ σημαντικά για όποιον σήμερα διεκδικεί ένα δημόσιο αξίωμα» επεσήμανε.

Δίνουμε βαρύτητα στις περιφερειακές εκλογές γιατί θεωρούμε τους περιφερειάρχες συνεργάτες της κυβέρνησης.

Είναι σημαντικό να έχουμε περιφερειάρχες που ενστερνίζονται το όραμα μας για τον τόπο” είπε ο κ.Μητσοτάκης, και προσέθεσε ότι δεν επιθυμεί να αποκομίσει κομματικά οφέλη από τις περιφερειακές και αυτοδιοικητικές εκλογές. “Εξάλλου πήραμε υψηλότερο ποσοστό απ ότι το 2019, έχουμε νωπή ισχυρή εντολή και δεν χρειαζόμαστε επιβεβαίωση της εντολής αυτής” είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε επίσης ότι «τραβάμε διαχωριστική γραμμή μεταξύ των εθνικών και των αυτοδιοικητικών εκλογών».

Ο πρωθυπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού στα νησιά του Βορείου Αιγαίου λέγοντας ότι «το μεταναστευτικό το αντιμετωπίσαμε με αποτελεσματικότητα, ώστε να μπορούμε να εστιάσουμε στο όραμα για το πως τα νησιά θα γίνουν πόλοι που θα προωθούν την κοινωνική συνοχή, με την κεντρική κατεύθυνση από το κράτος»

«Προσωπικά αισθάνομαι πολύ άνετα να στηρίξουμε τον Αλκιβιάδη για επόμενο περιφερειάρχη» είπε ο πρωθυπουργός ενώ απευθυνόμενος στον ίδιο τόνισε «Αλκιβιάδη έχεις τη στήριξη όλου του κόμματος».

Τέλος ο κ. Μητσοτάκης σε μια έμμεση αναφορά στη στάση του Γ. Πατούλη, επεσήμανε: «Θέλω να ευχαριστήσω και εκείνους τους εν ενεργεία περιφερειάρχες τους οποίους το κόμμα επέλεξε να μην στηρίξει και να εξάρω την αξιοπρέπεια με την οποία αντιμετώπισαν αυτή την κομματική επιλογή – δύσκολη ενδεχομένως για αυτούς – αλλά είναι κάτι το οποίο θέλω να το τονίσω».

Από την πλευρά του ο κ. Στεφανής ευχαρίστησε τον κ.Μητσοτάκη για την επιλογή και την στήριξη του, προσθέτοντας ότι ο ίδιος γνωρίζει να δίνει λύσεις και γνωρίζει να παίρνει αποφάσεις, καθώς και το τι πρέπει να κάνει για να γίνει καλύτερη η ζωή των συμπολιτών του. “Προσέρχομαι στον αγώνα με στόχο να δώσω και όχι να πάρω” είπε ο κ.Στεφανής.

 

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας