Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήGovernmentΗ δημιουργία «τοξικού» πολιτικού κλίματος και το παρασκήνιο με τον Τζιτζικώστα στην...

Η δημιουργία «τοξικού» πολιτικού κλίματος και το παρασκήνιο με τον Τζιτζικώστα στην Σμύρνη

Διέξοδο στην «πόλωση» προσπαθεί να βρει ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τα ποσοστά του βρίσκονται «καθηλωμένα», την ώρα που η ενεργειακή κρίση και η ακρίβεια «χτυπούν» την χώρα μας.

Η «γκρίνια» στην Κουμουνδούρου έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο το τελευταίο χρονικό διάστημα, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κερδίζει κάτι ουσιαστικό από την φυσιολογική «φθορά» που θα έπρεπε να είχε η ΝΔ, λόγω των οικονομικών προβλημάτων και της ανόδου όλων των τιμών των προϊόντων.

Το γεγονός αυτό, όπως λένε στην στήλη μας πολιτικοί αναλυτές, έχει οδηγήσει την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης να επεξεργάζεται σενάρια που θα φέρουν χαμόγελα στην Κουμουνδούρου.

Ένα από τα σενάρια, που πέρασε από χθες πιο έντονα στο στάδιο της υλοποίησης, είναι η πολιτική «πόλωση» πριν από τις εθνικές εκλογές.

Η εν λόγω τακτική λαμβάνει «σάρκα και οστά» από την επαναφορά στην επικαιρότητα του ζητήματος των τηλεφωνικών υποκλοπών.

Μάλιστα, αυτή την φορά υπάρχει και αναβάθμιση του όλου θέματος, καθώς σε πρωτοσέλιδο εφημερίδας που στηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα, υπάρχουν ονόματα υπουργών της παρούσας κυβέρνησης και των συζύγων τους στην λίστα των υποκλοπών.

Όπως επισημαίνουν, όμως, στελέχη της ΝΔ, η δημοσιοποίηση ονομάτων έγινε χωρίς στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα να τεκμηριώνει το γεγονός της παρακολούθησης.

«Δεν υπάρχουν αποδείξεις, απλά στο ρεπορτάζ επικαλούνται κάποιες άγνωστες πηγές…», λένε χαρακτηριστικά από την κυβέρνηση.

Πάντως, πολύ σύντομα θα μάθει το πανελλήνιο εάν πραγματικά υπάρχουν ή όχι, στοιχεία αναφορικά με την παρακολούθηση των συγκεκριμένων προσώπων, καθώς ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Απόστολος Ντογιάκος, έδωσε εντολή να διερευνηθεί η υπόθεση.

Έτσι, ο εκδότης της εφημερίδας, θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις και να παρουσιάσει και κάθε στοιχείο που έχει στη διάθεσή του σχετικά με τις παρακολουθήσεις προσώπων που αναφέρει η εφημερίδα του.

Επομένως, όλα στο φως…

Το παρασκήνιο με τον Τζιτζικώστα στην Σμύρνη

Η τουρκική προκλητικότητα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο με την απαγόρευση εισόδου στην Σμύρνη, στον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Η απαράδεκτη ενέργεια των τουρκικών αρχών έλαβε διεθνείς διαστάσεις και αναμένεται να συζητηθεί και την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς ο Απόστολος Τζιτζικώστας θα συμμετείχε ως Αντιπρόεδρος της επιτροπής των περιφερειών και Πρόεδρος της Ευρωμεσογειακής Επιτροπής ARLEM, στην

Ευρωμεσογειακή Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των περιφερειαρχών.

Από την πρώτη στιγμή, η ελληνική κυβέρνηση στάθηκε στο πλευρό, του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και ζήτησε εξηγήσεις από τις τουρκικές αρχές.

Μάλιστα, ο Απόστολος επέστρεψε τελικά στην Ελλάδα με κυβερνητικό αεροσκάφος, στο οποίο επέβαινε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, προερχόμενο από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Γιατί, όμως, οι τουρκικές αρχές εμπόδισαν με διάφορες σαθρές προφάσεις την είσοδο του Απόστολου Τζιτζικώστα σε τουρκικό έδαφος;

Ο λόγος είναι απλός. Διότι ο Περιφερειάρχης σε πολλές περιπτώσεις άσκησε δημόσια δριμεία κριτική στο καθεστώς Ερντογάν.

Μάλιστα, κάποιες δηλώσεις του είχαν ενοχλήσει τόσο πολύ το Λευκό Παλάτι, που είχε δοθεί εντολή σε κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης Ερντογάν να απαντήσουν στον Τζιτζικώστα.

Επομένως, ο Περιφερειάρχης είχε μπει στην «μαύρη λίστα» της τουρκικής κυβέρνησης.

Όπως επισημαίνουν στην στήλη μας διπλωματικές πηγές, «αυτός και μόνο ήταν ο λόγος που εμπόδισαν την είσοδο του Περιφερειάρχη στην Σμύρνη».

Πάντως, η εν λόγω κίνηση των Τούρκων καταδεικνύει για ακόμη μια φορά την τακτική των προκλήσεων που θέλουν να ακολουθήσουν σε όλα τα επίπεδα απέναντι στην Ελλάδα.

Μπορούμε όλοι να φανταστούμε τι θα συνέβαινε, εάν οι Ελληνικές αρχές εμπόδιζαν την είσοδο ενός τούρκου πολιτικού στην Ελλάδα…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας