Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήGovernmentΟ Ανδρουλάκης, οι νέες αποχωρήσεις, το παρασκήνιο και η «γκρίνια» που εντείνεται...

Ο Ανδρουλάκης, οι νέες αποχωρήσεις, το παρασκήνιο και η «γκρίνια» που εντείνεται στο ΠΑΣΟΚ

Κάτι περίεργο συμβαίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Χαριλάου Τρικούπη, καθώς στενοί συνεργάτες του προέδρου Ανδρουλάκη (να του ευχηθούμε περαστικά και γρήγορη ανάρρωση) αρχίζουν ο ένας μετά τον άλλο να παραιτούνται από τις θέσεις τους.

Μετά τον Παντελή Περιβολάρη, στέλεχος εδώ και πέντε χρόνια του γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ και του Τομέα Επικοινωνίας, που υπέβαλλε την παραίτησή του προβαίνοντας σε σοβαρές καταγγελίες κατά του Νίκου Ανδρουλάκη, την παραίτησή της υπέβαλλε και η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Αναστασία Σιμητροπούλου για προσωπικούς λόγους.

«Την ευχαριστούμε για την πολύτιμη συμβολή της όλους αυτούς τους μήνες στη συλλογική προσπάθεια, την οποία θα συνεχίσει να στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις», τονίζει με μια λιτή ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Παντελής Περιβολάρης στην επιστολή του, με την οποία απέσυρε και την υποψηφιότητά του στο νομό Καστοριάς,  καταγγέλλει «λίστες απολύσεων υπαλλήλων που δεν στήριξαν το Νίκο Ανδρουλάκη στις εσωκομματικές εκλογές» και επιτίθεται προσωπικά στον πρόεδρο του κόμματος, υποστηρίζοντας «ότι σε όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια για το ΠΑΣΟΚ, ο σημερινός πρόεδρος, Νίκος Ανδρουλάκης ήταν κρυπτόμενος στο Ευρωκοινοβούλιο, απών από τις μάχες που έδινε το Κίνημα για την επιβίωσή του και εμφανίστηκε μόνο όταν κατέθεσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία».

Οι αποχωρήσεις των συγκεκριμένων στελεχών δεν είναι οι μοναδικές και όπως μαθαίνει η στήλη Government αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες, καθώς επικρατεί ένα είδος «ξεκαθαρίσματος» στην Χαριλάου Τρικούπη.

Πολλοί, μάλιστα είναι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι ο Ανδρουλάκης, θέλει να διαμορφώσει ένα περιβάλλον, στο οποίο δεν θα υπάρχουν αντιρρήσεις και διαφωνίες, καθώς αυξάνονται τα στελέχη που ασκούν κριτική στον πρόεδρο Νίκο, για λάθος χειρισμούς σε «κομβικά» θέματα, γεγονός που οδηγεί το Κίνημα, με μαθηματική ακρίβεια, σε μονοψήφια νούμερα.

Όπως έχει επισημάνει κατ’ επανάληψη η στήλη μας, πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ εκφράζουν πλέον ανοικτά την αντίθεσή τους σε πιθανή συνεργασία του Κινήματος Αλλαγής με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό υπογραμμίζει, εκτός των άλλων και ο Παντελής Περιβολάρης στην επιστολή παραίτησής του.

Σύμφωνα με καλές πηγές, κάποια κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ετοιμάζουν βαλίτσες για άλλες… πολιτείες και πιο συγκεκριμένα, για «γαλάζιες» πολιτείες, με ότι συνεπάγεται αυτό για το Κίνημα Αλλαγής, ενώ βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για τις εκλογές.

Όπως αναφέρει και ο λαός μας: «Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε…»

Ολόκληρη η επιστολή παραίτησης του Παντελή Περιβολάρη

«Μετά από πέντε χρόνια παρουσίας στο Γραφείο Τύπου και στον τομέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ αποχωρώ με ψηλά το κεφάλι. Κλήθηκα από την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά να συμβάλω στην ανοικοδόμηση του Κινήματος και το στόχο μας τον πετύχαμε, οπότε αποχωρώ γεμάτος περηφάνεια. Σημειώνω ότι σε όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια για το ΠΑΣΟΚ, ο σημερινός πρόεδρος, Νίκος Ανδρουλάκης ήταν κρυπτόμενος στο Ευρωκοινοβούλιο, απών από τις μάχες που έδινε το Κίνημα για την επιβίωσή του και εμφανίστηκε μόνο όταν κατέθεσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία.

Με την παρούσα δήλωσή μου γνωστοποιώ και την απόφασή μου να αποσυρθώ από υποψήφιος βουλευτής στο νομό Καστοριάς. Ευχαριστώ το σύντροφο Βαγγέλη Αργύρη που μου έκανε την τιμητική πρόταση. Μπορεί να αποδέχτηκα την πρόταση του και να έκανα τις σχετικές ενέργειες στην ψηφιακή πλατφόρμα του Κινήματος, όμως, πήρα την απόφαση να αποσυρθώ για να αναδείξω τα όσα συμβαίνουν στην Χαριλάου Τρικούπη. Λίστες απολύσεων υπαλλήλων που δεν στήριξαν το Νίκο Ανδρουλάκη στις εσωκομματικές εκλογές, είναι πρακτικές που συμβαίνουν αλλού και όχι στο πιο δημοκρατικό κόμμα που γνώρισε ο τόπος, το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου. Ελπίζω η απόφασή μου αυτή να αποτελέσει ανάχωμα στα σχέδια που επεξεργάζονται ορισμένοι στη Χαριλάου Τρικούπη. Θέλω να ευχαριστήσω τον Παύλο Χρηστίδη, που με δική του εισήγηση εντάχθηκα στο Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, το Νίκο Βοσδογάνη, με τον οποίο επικεφαλής είχαμε μία άριστη συνεργασία και όλους του συναδέλφους του τμήματος με τους οποίους συνδέθηκα με βαθιά φιλία.

Παράλληλα δηλώνω κατηγορηματικά ότι θα είμαι παρών στο δημόσιο λόγο για να μην γίνει το ΠΑΣΟΚ παρακολούθημα και δεκανίκι άλλων κομμάτων και ειδικά του Σύριζα, όπως «μαγειρεύουν» οι μαθητευόμενοι μάγοι που έχουν αναλάβει τις τύχες του Κινήματος».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας