Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήGovernmentΟ Τσίπρας, ο Ανδρουλάκης, ο «ανένδοτος αγώνας» και η «μπάλα» που… χάθηκε

Ο Τσίπρας, ο Ανδρουλάκης, ο «ανένδοτος αγώνας» και η «μπάλα» που… χάθηκε

Μετά την πρόταση δυσπιστίας, ήρθε η απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να απέχει το κόμμα του από κάθε ψηφοφορία στη Βουλή «για να μη νομιμοποιεί την κυβέρνηση της εκτροπής», όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας και ζήτησε άμεση διάλυση της Βουλής και προσφυγή σε εκλογές, το πολύ εντός τριών εβδομάδων, τον Φεβρουάριο 2023.

Εξαίρεση αποτελεί η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο για να τεθεί εκτός νόμου το κόμμα του Κασιδιάρη.

Όπως έλεγε στο GOV NEWS και στη στήλη Government ένας παλαιός αριστερός που γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις, μάλλον στην Κουμουνδούρου έχουν χάσει την… μπάλα.

Και αυτό, διότι, όπως τόνισε, ο Αλέξης Τσίπρας, προχωρά σε άσκοπες κινήσεις εντυπωσιασμού, οι οποίες δεν έχουν ουσία και περνούν απαρατήρητες από την πλειονότητα των πολιτών.

Μάλιστα, όπως λένε κάποια παλαιά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που διατέλεσαν και υπουργοί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης προβαίνει πλέον σε αψυχολόγητες ενέργειες που όχι μόνο δεν αποφέρουν πολιτικά «κέρδη» στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αντίθετα ενισχύουν την εικόνα του πρωθυπουργού και της Νέας Δημοκρατίας.

Παράδειγμα αποτελεί η πρόταση δυσπιστίας η οποία, όπως επισημαίνουν ανεξάρτητοι πολιτικοί αναλυτές, συσπείρωσε την «γαλάζια» παράταξη και έδωσε πολλούς πόντους προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Και πριν προλάβουν να «χωνέψουν» στην Κουμουνδούρου την ήττα με την πρόταση μομφής, έρχεται «καπάκι» η απόφαση για «αποχή» από όλες τις επιτροπές της Βουλής, ολοκληρώνοντας το «ηλεκτροσόκ» στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Την ίδια ώρα η πολυαναμενόμενη από τον πρόεδρο Αλέξη «συμμαχία» με τον Νίκο Ανδρουλάκη δεν φαίνεται να λαμβάνει «σάρκα και οστά», καθώς η Τσαπανίδου με τις δηλώσεις της δημιούργησε κλίμα έντασης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Την ένταση εκμεταλλεύονται κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου που διαφωνούν με την πολιτική που ακολουθεί ο Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ από κυβερνητικό κόμμα οδηγείται στο περιθώριο και την πολιτική απαξίωση.

Πολλοί πλέον είναι εκείνοι που υπογραμμίζουν ότι στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ ηττηθεί με μεγάλη διαφορά στις εκλογές θα υπάρξουν έντονες πιέσεις για εσωκομματικές εκλογές και αλλαγή στην ηγεσία του κόμματος.

Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος…

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας