Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήGovernmentΟ Μπογδάνος, η Λατινοπούλου, το «διαζύγιο» και η σοβαρή πλευρά του θέματος

Ο Μπογδάνος, η Λατινοπούλου, το «διαζύγιο» και η σοβαρή πλευρά του θέματος

Όπως είχαμε επισημάνει στη στήλη μας, από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η πολιτική τους συνεργασία, ήταν θέμα χρόνου να τραβήξουν χωριστούς δρόμους ο Κωνσταντίνος και η Αφροδίτη.

Ισχυροί χαρακτήρες και οι δύο, η «σύγκρουση» ήταν αναπόφευκτη.

Τώρα, οι περισσότεροι αναγνώστες μας,θα πουν«εδώ γίνεται ο κακός χαμός και εσείς ασχολείστε με ανούσια ζητήματα».

Τα πράγματα όμως, δεν είναι ακριβώς έτσι.

Μπορεί να υπάρχει η «εύθυμη» πλευρά, με το πολιτικό «ξεκατίνιασμα» των δύο πρώην συνοδοιπόρων, αλλά υπάρχει και μια άλλη διάσταση του όλου ζητήματος.

Υπάρχει και η σοβαρή πλευρά της υπόθεσης.

Ποια είναι αυτή; Τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται με την συνεργασία του Κωνσταντίνου Μπογδάνου με τον Πρόδρομο Εμφιετζόγλου.

Και το λέμε αυτό, διότι με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στο πολιτικό σκηνικό της χώρας μας μετά την τραγωδία των Τεμπών, ακόμη και μια ποσοστιαία μονάδα στις επικείμενες εκλογές, μπορεί να κρίνει την αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος ή τους συσχετισμούς αναφορικά με πιθανές συνεργασίες κομμάτων.

Το κόμμα του Μπογδάνου, πριν από την συνεργασία με τον Εμφιετζόγλου, σε όλες τις δημοσκοπήσεις πλησίαζε την μία μονάδα.

Η «Πατριωτική Ένωση» του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, κυμαινόταν στο 0,7% με 1,1% σε κάποιες δημοσκοπήσεις.

Μετά την σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, είναι γεγονός πως ενισχύονται όλα τα «μικρά» κόμματα και ειδικά, τα «αδιάφορα», καθώς «καρπώνονται» την λεγόμενη «ψήφο αποδοκιμασίας» των πολιτών, οι οποίοι γυρνούν την πλάτη στα τρία μεγαλύτερα κόμματα, που κυβέρνησαν τη χώρα από την μεταπολίτευση μέχρι τις ημέρες μας.

Με απλά λόγια, η συνεργασία του Κωνσταντίνου με τον πολύπειρο επιχειρηματία Πρόδρομο, μπορεί να ανεβάσει το κόμμα τους στο 2%, ίσως και παραπάνω, με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

Αυτό σημαίνει απώλειες για την ΝΔ, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταγράφει απώλειες.

Να σημειώσουμε ότι, το κόμμα του Εμφιετζόγλου εμφανίζει την όποια δυναμική του στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ το κόμμα του Μπογδάνου κατά κύριο λόγο στην Αττική και λιγότερο στη Νότια Ελλάδα.

Επομένως, το πολιτικό «πάντρεμα» μπορεί να επιφέρει ενίσχυση των ποσοστών των δύο ανδρών.

Καθοριστικό ρόλο θα διαδραματίσει και ο πολιτικός «αποκλεισμός» του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη, καθώς δεν υπάρχουν ενδείξεις για το που θα κινηθούν οι ψηφοφόροι και οι οπαδοί του.

Με λίγα λόγια, το πολιτικό σκηνικό στη χώρα μας, λίγους μήνες πριν στηθούν οι κάλπες, μοιάζει με «κινούμενη άμμο» και κανείς δεν μπορεί να προδιαγράψει με βεβαιότητα τις εξελίξεις.

«Ενός κακού, μύρια έπονται…», που έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας