Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024
ΑρχικήGovernmentΕκλογές 25 Ιουνίου: Στην «πρώτη γραμμή» της «μάχης» Καραμανλής και Σαμαράς

Εκλογές 25 Ιουνίου: Στην «πρώτη γραμμή» της «μάχης» Καραμανλής και Σαμαράς

Οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, όπως έπραξαν στις εκλογές της 21ης Μαΐου, θα συμβάλουν έμπρακτα και στις εκλογές της 25ης Ιουνίου, στηρίζοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία. Ο Κώστας Καραμανλής δραστηριοποιείται στη Βόρεια Ελλάδα και ο Αντώνης Σαμαράς στην Πελοπόννησο.

Σε προεκλογική ετοιμότητα βρίσκονται οι δύο πρώην πρωθυπουργοί της «γαλάζιας» παράταξης, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς.

Διαψεύδοντας τα όποια σενάρια που διακινούνταν το τελευταίο χρονικό διάστημα για αποχή από την παρούσα προεκλογική περίοδο, Καραμανλής και Σαμαράς ετοιμάζουν το προεκλογικό τους πρόγραμμα με στόχο τη στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κώστας Καραμανλής θα παραστεί σε πολλές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη και σε πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, επισημαίνοντας ότι η αυτοδυναμία της ΝΔ αποτελεί «μονόδρομο για ένα ευοίωνο μέλλον».

Να σημειωθεί ότι, τόσο ο πρώην πρωθυπουργός, όσο και η σύζυγός του, Νατάσα Παζαΐτη, συμμετέχουν σε πολλές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στη συμπρωτεύουσα, παρουσιάζοντας τις θέσεις και το πρόγραμμα της ΝΔ.

Την ίδια ώρα, ο Αντώνης Σαμαράς, ετοιμάζεται για δεύτερη φορά να «οργώσει» ολόκληρη την Πελοπόννησο.

Όπως επισημαίνεται από συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, ο Αντώνης Σαμαράς θα βρεθεί σε κάθε πόλη, κωμόπολη και χωριό της Πελοποννήσου, ενώ θα πραγματοποιήσει και μια μεγάλη ανοικτή συγκέντρωση και ομιλία στην Καλαμάτα.

Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς, στέλνουν με ηχηρό τρόπο μήνυμα ενότητας της ΝΔ, γεγονός που δεν περνά απαρατήρητο από την συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, που επιθυμούν μια σταθερή και δυνατή κυβέρνηση για τον τόπο μετά τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Αντίθετα, ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει εικόνα διάλυσης και εσωστρέφειας, ιδιαίτερα μετά τις διαφορετικές τοποθετήσεις κορυφαίων στελεχών του, όπως του Νίκου Φίλη, σε σημαντικά εθνικά θέματα που αφορούν τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

Παράλληλα, το αφήγημα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, δεν φαίνεται να πείθει πολύ κόσμο, καθώς σε όλες τις δημοσκοπήσεις, φανερές και «μυστικές», δεν καταφέρνει να αυξήσει σημαντικά τα ποσοστά του κόμματός του, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ «φυλλορροεί».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Σωτήρης Μπότσαρης
Σωτήρης Μπότσαρης
Ο Σωτήρης Μπότσαρης είναι πολιτικός συντάκτης, επί σειρά ετών αρχισυντάκτης σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Κεντρικός παρουσιαστής σε ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων.