Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝέαAdvent Technologies: Υπέγραψε νέα συμφωνία ύψους 2,2 εκ. δολαρίων με το Υπουργείο...

Advent Technologies: Υπέγραψε νέα συμφωνία ύψους 2,2 εκ. δολαρίων με το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ

Η Advent διατηρεί μακροχρόνια συνεργασία με το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ - Πρωταρχικός στόχος της νέας συνεργασίας είναι η περαιτέρω βελτιστοποίηση του HB50

Η Advent Technologies Holdings Inc. (NASDAQ: ADN), μία από τις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως στην τεχνολογία κυψελών καυσίμου (fuel cells) υδρογόνου, ανακοινώνει την υπογραφή νέας συμφωνίας, ύψους 2,2 εκατ. δολαρίων, με το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Advent θα αναπτύξει και θα προμηθεύσει τις ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ με τη φορητή κυψέλη καυσίμου «Honey Badger 50» (“HB50”). 

Η κυψέλη καυσίμου HB50 τροφοδοτεί με «καθαρή» ηλεκτρική ενέργεια συσκευές ασύρματης επικοινωνίας, εξοπλισμό επιτήρησης, όπως και άλλο κινητό ηλεκτρονικό στρατιωτικό εξοπλισμό. Εκτιμάται ότι θα διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην υποστήριξη των ενεργειακών απαιτήσεων σε αποστολές και επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης. ΤΟ ΗΒ50 τροφοδοτείται από βιοδιασπώμενη μεθανόλη και είναι σημαντικά ελαφρύτερο από τις τυπικές μπαταρίες στρατιωτικού τύπου. Ως φορέας υδρογόνου, η μεθανόλη συμβάλλει στη μείωση του κόστους της εφοδιαστικής αλυσίδας, ενώ είναι ευρέως διαθέσιμη στην αγορά και μπορεί να μεταφερθεί με ευκολία μέσα από ήδη υπάρχουσες υποδομές μεταφοράς καυσίμων.

Η Advent διατηρεί μακροχρόνια συνεργασία με το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ. Πρωταρχικός στόχος της νέας συνεργασίας είναι η περαιτέρω βελτιστοποίηση του HB50, μέσω της ενσωμάτωσης της καινοτόμου τεχνολογίας μεμβράνης ανταλλαγής πρωτονίων «Ion Pair» της Advent. Οι συγκεκριμένες μεμβράνες αποτελούν την «καρδιά» των κυψελών καυσίμου και η απόδοσή τους καθορίζει τη διάρκεια ζωής, την απόδοση, το βάρος και, σε μεγάλο βαθμό, το κόστος.

Ενσωματώνοντας τη νέα τεχνολογία της Advent, οι ενεργειακές επιδόσεις, το μέγεθος και το βάρος του HB50 αναμένεται να μειωθούν σημαντικά, καθιστώντας το προϊόν ως την πλέον ιδανική λύση παροχής καθαρής ενέργειας σε σημαντικές επιχειρήσεις. Ολοκληρώνοντας το συγκεκριμένο έργο, η Advent και το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ στοχεύουν να ενισχύσουν περαιτέρω τη μακρά συνεργασία τους, εστιάζοντας στην ευρεία παραγωγή του καινοτόμου HB50.

Ο Δρ Βασίλης Γρηγορίου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Advent, σχολίασε: «Η νέα αυτή συμφωνία μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην καθιέρωση των φορητών κυψελών καυσίμου της Advent ως την κορυφαία επιλογή καθαρής ενέργειας για βασικές αμυντικές εφαρμογές. Η ομάδα της Advent πιστεύει ότι άμεσα ένα σημαντικό ποσοστό των ενεργειακών απαιτήσεων των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, θα καλύπτεται από τις φορητές κυψέλες καυσίμου μας ενώ στο κοντινό μέλλον το HB50 θα χρησιμοποιείται και σε διάφορους άλλους τομείς, όπως είναι η ρομποτική, η γεωργία και o τουρισμός».

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την επέκταση της συνεργασίας μας με το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, η οποία θα μας επιτρέψει να βελτιστοποιήσουμε περαιτέρω το Honey Badger 50™», δήλωσε ο Βασίλης Κόπελας, Γενικός Διευθυντής της Advent LLC, με έδρα την Καλιφόρνια. «Στην Advent, πιστεύουμε ακράδαντα σε έναν κόσμο όπου οι φορητές κυψέλες καυσίμου θα αποτελούν την κύρια πηγή καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας στην άμυνα και σε άλλους τομείς, και ανυπομονούμε να συμβάλλουμε σε αυτή τη σημαντική αλλαγή». 

Σχετικά με την Advent Technologies Holdings, Inc.

Η Advent Technologies Holdings Inc. είναι μια εταιρεία που αναπτύσσει, κατασκευάζει και εμπορεύεται προηγμένα συστήματα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας βασισμένα σε κυψέλες καυσίμου. Η Advent ιδρύθηκε στην Πάτρα το 2006, και πλέον αποτελεί θυγατρική εταιρεία της Advent Technologies Holdings, Inc. (NASDAQ: ADN), με έδρα στη Βοστώνη της Μασαχουσέτης, και γραφεία στην Καλιφόρνια, την Ελλάδα, τη Δανία, τη Γερμανία και τις Φιλιππίνες. Έχει αναπτύξει ισχυρή πνευματική ιδιοκτησία με περισσότερες από 150 πατέντες στην τεχνολογία κυψελών καυσίμου, HT-PEM επόμενης γενιάς, που επιτρέπει σε διάφορα καύσιμα να λειτουργούν σε υψηλές θερμοκρασίες και ακραίες συνθήκες. Η Advent κατατάσσεται ανάμεσα στις κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως, στην ανάπτυξη προηγμένων υλικών, εξαρτημάτων και διεργασιών για εφαρμογές των κυψελών καυσίμου στους τομείς της αυτοκινητοβιομηχανίας, της αεροναυπηγικής, της άμυνας, του πετρελαίου και φυσικού αερίου, της ναυτιλίας και της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επισκεφθείτε https://www.advent.energy/

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας