Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΚύριο θέμα 3Κατάργησης εισφοράς αλληλεγγύης: Τι κερδίζουν δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι - Παραδείγματα

Κατάργησης εισφοράς αλληλεγγύης: Τι κερδίζουν δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι – Παραδείγματα

Αυξημένα θα είναι τα εισοδήματα για δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους, που από την 1η Ιανουαρίου 2023 λόγω της κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης. Αξίζει να σημειωθεί ότι το μέτρο αφορά εκείνους που έχουν εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ.

Όσον αφορά τον ιδιωτικό τομέα το μέτρο είχε «παγώσει» την τελευταία διετία. Η αύξηση των εισοδημάτων θα ξεκινά από 22 ευρώ ετησίως και μπορεί να φτάσει ακόμη και πάνω από 1.000 ευρώ.

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος κατά την εξειδίκευση των οικονομικών μέτρων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ έδωσε συγκεκριμένα παραδείγματα φορολογικής ωφέλειας που θα προκύψει για τους φορολογουμένους λόγω της μόνιμης κατάργησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης. Σύμφωνα με τον υφυπουργό, ωφελούμενοι αυτού του μέτρου θα είναι μισθωτοί του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα, συνταξιούχοι, επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες ακινήτων και αγρότες, όλα τα φυσικά πρόσωπα.

Παραδείγματα:

  • Συνταξιούχος με συνολικό εισόδημα 22.000 ευρώ από δύο πηγές, 17.000 ευρώ από συντάξεις και 5.000 ευρώ από ενοίκια, θα έχει ωφέλεια κατά 276 ευρώ, λόγω κατάργησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.
  • Μισθωτός του δημοσίου τομέα με συνολικό εισόδημα 24.000 ευρώ μόνο από μισθούς, θα έχει ωφέλεια κατά 376 ευρώ, λόγω της κατάργησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης.
  • Μισθωτός του ιδιωτικού τομέα, με συνολικό εισόδημα 30.000 ευρώ από δύο πηγές, 24.000 ευρώ από μισθούς και 6.000 από ενοίκια, θα έχει ωφέλεια κατά 676 ευρώ ήδη από το τρέχον έτος και για πάντα.
  • Ελεύθερος επαγγελματίας με συνολικό εισόδημα 35.000 ευρώ, από δύο πηγές, 30.000 ευρώ από επιχειρηματική δραστηριότητα και 5.000 ευρώ από μερίσματα, θα έχει ωφέλεια κατά 1.001 ευρώ ήδη από το τρέχον έτος και για πάντα.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας