Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΠαραπολιτικάΤους ομογενείς στην Αλβανία θα επισκεφθεί τις επόμενες ημέρες ο Μητσοτάκης

Τους ομογενείς στην Αλβανία θα επισκεφθεί τις επόμενες ημέρες ο Μητσοτάκης

Παρά τα όσα ανυπόστατα ακούστηκαν και γράφτηκαν αναφορικά με την αναβολή της επίσκεψης του πρωθυπουργού στις Αλβανικές πόλεις που ζουν χιλιάδες Έλληνες, στις προθέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να επισκεφθεί τις συγκεκριμένες περιοχές το συντομότερο δυνατόν.

Μάλιστα, ένας από τους βασικούς προορισμούς του θα αποτελέσει η Χειμάρρα και θα είναι η πρώτη φορά, που εν ενεργεία Έλληνας πρωθυπουργός, θα επισκεφθεί την συγκεκριμένη πόλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται το γεγονός, μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, να βρίσκεται και ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα. Αυτό θα εξαρτηθεί από το πρόγραμμα του Αλβανού πρωθυπουργού, καθώς ο ίδιος έχει εκφράσει την επιθυμία του να συνοδεύσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Με αυτή την κίνηση, οι δύο άνδρες θα δείξουν ότι δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών και πως τα δύο έθνη κινούνται ενωμένα στην νέα εποχή που διαμορφώνεται στα Δυτικά Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή.

Υπενθυμίζεται, ότι η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Βόρεια Ήπειρο αναβλήθηκε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές, εκτός από το ζήτημα της οριοθέτησης ΑΟΖ με την Αλβανία, η ελληνική κυβέρνηση δίνει πολύ μεγάλη σημασία στην ομογένεια της Αλβανίας και στα προβλήματα που την απασχολούν.

«Βρισκόμασταν και θα συνεχίζουμε να βρισκόμαστε δίπλα τους και να προσπαθούμε να λύσουμε, σε συνεργασία με την Αλβανική κυβέρνηση, τα όποια ζητήματα προκύπτουν», τόνισε στο GOV NEWS, κυβερνητική πηγή.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να επισκεφθεί την Χειμάρρα, την Λειβαδιά και την Δερβιτσάνη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας