Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτική«Τρία χρόνια στο «περίμενε» οι σεισμόπληκτοι της Σάμου» - Ερώτηση στη Βουλή...

«Τρία χρόνια στο «περίμενε» οι σεισμόπληκτοι της Σάμου» – Ερώτηση στη Βουλή από 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Με πρωτοβουλία της βουλευτού επικρατείας και Αναπληρώτριας Τομεάρχη Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-Π, Έλενας Ακρίτα, κατατέθηκε ερώτηση 20 βουλευτών της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για το θέμα των ξεχασμένων υποσχέσεων βοήθειας και αποκατάστασης στους πληγέντες από τον προ τριετίας καταστροφικό σεισμό στη Σάμο που είχε στοιχίσει τη ζωή και σε δυο νέα παιδιά.

Στην ερώτηση, η οποία απευθύνεται στους υπουργούς Κλιματικής Κρίσης και Προστασίας και Οικονομικών, περιγράφεται μια εικόνα προκλητικής εγκατάλειψης και αδιαφορίας από την κυβέρνηση.

Η διακοπή καταβολής επιδόματος ενοικίου από τον Οκτώβριο του 2022 έχει οδηγήσει σε απόγνωση τους σεισμόπληκτους, καθώς έρχονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο εξώσεων. Επιπλέον, σε σύνολο 600 αιτήσεων έχουν δοθεί μόνο 80 εγκρίσεις για ανοικοδόμηση κατεστραμμένων σπιτιών, επειδή το υπουργείο έχει εγκαταλείψει την αρμόδια υπηρεσία με περιορισμένο προσωπικό, παρά το φόρτο εργασίας από τις αλλεπάλληλες και πρωτοφανείς φυσικές καταστροφές στη χώρα.

Είναι εξάλλου χαρακτηριστικό της εγκατάλειψης πως εδώ και τρία χρόνια δεν έχει γίνει κάποια ανάθεση για την εκπόνηση ενός σχεδίου στρατηγικής ανάπτυξης και συνολικής ανασυγκρότησης του νησιού.

Οι αρμόδιοι υπουργοί ερωτούνται για τις ενέργειες που θα προβούν προκειμένου να καταβληθούν άμεσα τα οφειλόμενα ποσά του επιδόματος ενοικίου-συγκατοίκησης, καθώς και για τις προθέσεις τους να ενισχυθεί επιτέλους η Διεύθυνση Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών.

Ερωτούνται επίσης για το ζήτημα της εκπόνησης ενός στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης και ανασυγκρότησης της Σάμου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας