Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΕνωτικός ο Χριστοδουλάκης του ΠΑΣΟΚ - «Ήμουν στα πολύ δύσκολα, είμαι, και...

Ενωτικός ο Χριστοδουλάκης του ΠΑΣΟΚ – «Ήμουν στα πολύ δύσκολα, είμαι, και θα συνεχίσω να είμαι στρατιώτης της παράταξης»

«Στρατιώτης» του ΠΑΣΟΚ δηλώνει ο Μανώλης Χριστοδουλάκης μετά το «άδειασμα» της Χαριλάου Τρικούπη, δια στόματος Ανδρέα Σπυρόπουλου και Θανάση Γλαβίνα, με αφορμή τη συμμετοχή του σε εκδήλωση μαζί την Έφη Αχτσιόγλου και Διονύση Τεμπονέρα.

«Στρατιώτης» του ΠΑΣΟΚ δηλώνει ο Μανώλης Χριστοδουλάκης μετά το «άδειασμα» της Χαριλάου Τρικούπη, δια στόματος Ανδρέα Σπυρόπουλου και Θανάση Γλαβίνα, με αφορμή τη συμμετοχή του σε εκδήλωση μαζί με την Έφη Αχτσιόγλου και τον Διονύση Τεμπονέρα.

Αναλυτικά η δήλωση του:

«Έχω μία άποψη καθαρή και δεν κάνω πίσω. Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει τα βήματα του για να ανακτήσει τους χαμένους του συσχετισμούς, και θα συνεχίσει να το κάνει νικηφόρα, προκειμένου να παρουσιάσει μία εναλλακτική αντιπρόταση διακυβέρνησης απέναντι στη ΝΔ.

Για να είναι όσο πιο αποτελεσματική γίνεται αυτή η διαδικασία, πρέπει όλοι μας, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, όχι μόνο να δεχόμαστε, αλλά να διεκδικούμε να λέμε τις θέσεις και τη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ παντού. ΠΑΝΤΟΥ. Από τη λαϊκή αγορά, το καφενείο, την τηλεόραση, τη Βουλή και οποιαδήποτε συζήτηση γίνεται στον δημόσιο διάλογο. Εγώ με κάθε ευκαιρία αυτό κάνω και θα κάνω.

Θα μεταφέρω το πολιτικό μήνυμα του ΠΑΣΟΚ παντού, να το ακούσουν όλοι.

Ήμουν στα πολύ δύσκολα, είμαι, και θα συνεχίσω να είμαι στρατιώτης της παράταξης.

Και για όσους προβληματίζονται από τις «ερωτήσεις» χωρίς να ακούσουν καν τις απαντήσεις, θα τις ακούσουν από εμένα.

«Απέναντι στο Μητσοτάκη ποιος»;

Μα προφανώς το ΠΑΣΟΚ και ο Ν. Ανδρουλάκης.

Τα «φαντασιακά» και τα μυθεύματα τα χαρίζω σε όσους έχουν σκοπιμότητες. Δεν με αφορούν και δεν με αφορούσαν ποτέ».

«Το ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Ανδρουλάκης μπορούν να σταθούν πειστικά απέναντι στη ΝΔ και στον Μητσοτάκη», ξεκαθάρισε μιλώντας στο Τ/Σ ACTION24, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Χριστοδουλάκης και συνέχισε λέγοντας ότι «το πρόβλημα το έχουν οι δημοσιολογούντες. Όσοι απεργάζονται διάφορα ευφάνταστα σενάρια για αμφισβητήσεις και μικροπολιτικές στρατηγικές. Ήμουν στα πολύ δύσκολα και παραμένω στρατιώτης της παράταξης».

Ο κ. Χριστοδουλάκης, τοποθετούμενος για το ζήτημα που ανέκυψε με τη συμμετοχή του σε πολιτική εκδήλωση που διοργανώνει η ΕΦΣΥΝ ανέλυσε τους λόγους που αποφάσισε να παραβρεθεί «Για να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική η προσπάθεια που καταβάλλει το ΠΑΣΟΚ να δυναμώσει τους συσχετισμούς του, οφείλουμε όλοι να λέμε τις θέσεις μας και τις προτάσεις του κόμματος, τη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ παντού, από τη λαϊκή, τις συγκεντρώσεις και την τηλεόραση, μέχρι τη Βουλή και τις διάφορες δημόσιες συζητήσεις».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ απάντησε στις αιτιάσεις των δημοσιογράφων ότι δημιουργείται ένα περίεργο κλίμα, τονίζοντας ότι «κάθε μέρα βρισκόμαστε όλοι στα κανάλια, μαζί με εκπροσώπους άλλων κομμάτων. Πολλές φορές έχω ερωτηθεί ποιο είναι το μέλλον της κεντροαριστεράς. Και λέω τη θέση του κόμματος μου, που την υπηρετώ και την πιστεύω. Γιατί είναι πρόβλημα να πω ακριβώς τα ίδια και σε μια σχετική εκδήλωση», διερωτήθηκε και συνέχισε λέγοντας ότι «όπου έχω την ευκαιρία θα λέω τη θέση του κόμματος μου, γιατί θέλω να την ακούνε όσο περισσότεροι γίνεται».

Στην ερώτηση του κ. Κακούση αν είναι «δελφίνος» ο κ. Χριστοδουλάκης απάντησε πως όλα αυτά είναι αστειότητες, και υπενθύμισε πως επέλεξε να μην κατέβει υποψήφιος πριν δύο χρόνια καθώς προτεραιοποίησε διαφορετικά τις καταστάσεις και έκρινε ότι πρέπει να μείνει τυπικός στο θεσμικό του ρόλο ως Γραμματέας του κόμματος. «Δίνω κάθε μέρα τη μάχη για την παράταξη στην οποία ανήκω, χωρίς καμία δεύτερη σκέψη».

Στάθηκε, δε στην πολιτική ουσία η οποία είναι σαφής και ξεκάθαρη. «Το ΠΑΣΟΚ δίνει μια μάχη και θα την κερδίσει με όλους μας να μεταφέρουμε το μήνυμα του κόμματος» και υπογράμμισε πως «το κόμμα θα έχει ένα νικηφόρο αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές, στέλνοντας το μήνυμα ότι αποκτάμε κυβερνητική προοπτική. Την επόμενη μέρα θα πάρουμε την πρωτοβουλία, όπως έχει πει ο Πρόεδρος μας, για ένα ευρύ κάλεσμα στον προοδευτικό χώρο. Η θέση μας για τα θέματα έχει διατυπωθεί ήδη από τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Οποιαδήποτε συζήτηση αφορά προγραμματικές συγκλίσεις στη βάση της κοινωνίας και όχι συνενώσεις κομματικών μηχανισμών πίσω από κλειστές πόρτες».

Κλείνοντας την τοποθέτηση του ο κ. Χριστοδουλάκης επανέλαβε ότι δέχτηκε μια πρόταση από την ΕΦΣΥΝ και όχι από κάποιον από τους συμμετέχοντες. «Αν μου έλεγαν ότι είναι εκδήλωση του οποιουδήποτε, πολύ απλά δεν θα δεχόμουν να πάω» και υπενθύμισε ότι «Δεν κάνω τις επιλογές μου με βάσει τον ντόρο που μπορεί να δημιουργηθεί, αλλά στη βάση της πολιτικής τους ορθότητας και της εξωστρέφειας της στρατηγικής του ΠΑΣΟΚ».

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας