Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΣΥΡΙΖΑ: Με συγκεκριμένο πλάνο ενόψει Ευρωεκλογών

ΣΥΡΙΖΑ: Με συγκεκριμένο πλάνο ενόψει Ευρωεκλογών

Σε ρυθμούς προετοιμασίας για την έναρξη του προεκλογικού αγώνα των ευρωεκλογών κινείται ο και κλειδώνουν και τα «βαριά» ονόματα που θα συμμετάσχουν στις προκριματικές εκλογές του κόμματος για να συμμετάσχουν στην ευρωλίστα.

Για τη μάχη των ευρωεκλογών, η επίσημη έναρξη της καμπάνιας θα γίνει την προσεχή Τρίτη 12 Μαρτίου, μια ημέρα πριν παρουσιαστεί στο στρατό ο Στέφανος Κασσελάκης. Εκεί αναμένεται να παρουσιαστεί το ευρωπαϊκό πρόγραμμα του κόμματος από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θα δημοσιευθεί και η ευρωπαϊκή διακήρυξη του κόμματος και εκκρεμούν οι εκλογές για το ποιοι θα είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές.

ΕΔΩ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΤΗΝ «GOVNEWS WEEKLY» #11

Πριν από αυτές όμως, προηγούνται οι εσωκομματικές εκλογές το Σαββατοκύριακο για την ανάδειξη των Νομαρχιακών Επιτροπών, αλλά και των Συντονιστικών των Οργανώσεων, με στόχο της ηγεσίας ο μεγαλύτερος δυνατός έλεγχος μέσω της εκλογής προσώπων φιλικών προς την ηγεσία.

Το ενδιαφέρον όμως είναι ποιοι θα συμμετάσχουν στην ευρωλίστα του ΣΥΡΙΖΑ. Οι υποψήφιοι θα αναδειχθούν με προκριματικές εσωκομματικές εκλογές. Τα ονόματα μέχρι στιγμής είναι: Νίκος Παππάς (μπασκετμπολίστας), Νίκος Φαραντούρης (καθηγητής Πανεπιστημίου και σύμβουλος για ευρωπαϊκά θέματα του Στέφανου Κασσελάκη), Δώρα Αυγέρη (εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι προ ημερών), Γιώργος Τσίπρας (διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μέχρι προ ημερών). Στο ψηφοδέλτιο θα συμμετάσχουν κανονικά, οι νυν ευρωβουλευτές, Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά.

Υπάρχει στο παρασκήνιο συζήτηση για το πως μπορεί να γίνει η ένταξη στο ψηφοδέλτιο του νυν ευρωβουλευτή Γιώργου Κύρτσου που ασκεί σκληρή αντιπολίτευση στη ΝΔ και προσωπικά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Υπάρχει η πρόβλεψη για τις προκριματικές, αλλά συζητείται ότι για ένα ή δυο άτομα μπορεί να υπάρξει κεντρική πολιτική απόφαση με την έγκριση της Κεντρικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με πηγές, ως προς το θέμα της τραγωδίας των Τεμπών θα πρέπει να αναζητηθεί και να διερευνηθεί η αλήθεια σε όλο το βάθος. Τονίστηκε από τον Στέφανο Κασσελάκη ότι το Μέγαρο Μαξίμου πρέπει να δώσει απαντήσεις για όλες τις αποκαλύψεις που βγαίνουν στη δημοσιότητα, όπως «ποιος έδωσε εντολή για το μπάζωμα».

Δημοσιεύτηκε στο 11ο τεύχος της GOVNews Weekly

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας