Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΔημοσκόπηση ALCO: Ο Δένδιας «λατρεύεται» - Ο Σκρέκας «αγνοείται»

Δημοσκόπηση ALCO: Ο Δένδιας «λατρεύεται» – Ο Σκρέκας «αγνοείται»

Στο ερώτημα «οι ευρωεκλογές θα είναι για εσάς μία ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας», το 47% απαντά «ναι» και το 48% «όχι», με το 5% να λέει «δεν ξέρω / δεν απαντώ».

Ο Υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας αλλά και ο Υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, συγκεντρώνουν τα μεγαλύτερα ποσοστά δημοφιλίας μεταξύ των πολιτών όσον αφορά το αποτέλεσμα του κυβερνητικού τους έργου, βάσει της δημοσκόπησης της ALCO, τα στοιχεία της οποίας δημοσιοποιήθηκαν στο αποψινό (08/03) δελτίο ειδήσεων του ALPHA.

Συγκεκριμένα, ενδιαφέρον παρουσιάζει η νεότερη δημοσκόπηση της ALCO, σε μία ημέρα κατά την οποία η πολιτική επικαιρότητα στρέφεται στη Βουλή, εν όψει της αναμενόμενης αποψινής (08/03) ψήφισης του νομοσχεδίου για την ίδρυση και τη λειτουργία μη κρατικώνμη κερδοσκοπικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα.

Ο Νίκος Δένδιας συγκεντρώνει ποσοστό δημοφιλίας 30%, ενώ, ακολουθούν ο Κυριάκος Πιερρακάκης (15%), ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (Προστασίας του Πολίτη, 12%), ο Κωστής Χατζηδάκης (Οικονομικών, 8%), ο Άδωνις Γεωργιάδης (Υγείας, 7%), ο Βασίλης Κικίλιας (Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, 4%), η Νίκη Κεραμέως (Εσωτερικών, 3%) και ο Μάκης Βορίδης (Επικρατείας, 3%).

Όμως, η απάντηση «κανένας» βρίσκεται στην κορυφή, με 34%. Το 18% λέει «δεν ξέρω / δεν απαντώ» και το 2% απαντά «άλλος».

Ποιοι πηγαίνουν για εκδικητική ψήφο στις ευρωελογές

 

Συσπείρωση και διαρροές στα κόμματα

Το ποσοστό συσπείρωσης στη Νέα Δημοκρατία διαμορφώνεται στο 65%, με το κυβερνών κόμμα να «χάνει» από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής (4%), το ΚΚΕ (1%) αλλά και τα… δεξιότερα, δηλαδή την Ελληνική Λύση (1%) και το κόμμα «Νίκη» (1%).

Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, η συσπείρωση ανέρχεται στο 56% και οι απώλειες είναι μεγάλες, ειδικά προς τη Νέα Αριστερά (11%). Το ΚΚΕ «κερδίζει» 5%, ενώ, ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και Πλεύση Ελευθερίας αποκομίζουν 4% από την εκλογική δύναμη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αξιοσημείωτο ποσοστό συσπείρωσης εντοπίζεται στο ΠΑΣΟΚ (80%), με τις απώλειες να διαπιστώνονται μονάχα προς τους Δημοκράτες (3%) και το ΚΚΕ (2%).

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας