Χαρδαλιάς: Τα σύνορά μας είναι απροσπέλαστα

«Τα σύνορά μας είναι απροσπέλαστα, τα στελέχη μας σε εξαιρετικό βαθμό εγρήγορσης, με μοναδικά υψηλή αίσθηση καθήκοντος και αφοσίωσης. Η χώρα μας θωρακίζεται, παραμένει ισχυρή και πρωταγωνίστρια, πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή. Δεν σταματάμε, συνεχίζουμε».

Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς. Ο οποίος, χθες και σήμερα (7/11) βρέθηκε στον Έβρο, όπου πραγματοποίησε επισκέψεις σε σχηματισμούς, επιτηρητικά φυλάκια και παρατηρητήρια του Στρατού Ξηράς, στην περιοχή ευθύνης του Δ’ Σώματος Στρατού.

Σήμερα, όπως ανακοινώθηκε, ο Ν. Χαρδαλιάς, συνοδευόμενος από τους διοικητές της 1ης Στρατιάς, αντιστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη, και του Δ’ Σώματος Στρατού, αντιστράτηγο Ιωάννη Τσιόπλο, κινήθηκε οδικώς κατά μήκος των χερσαίων ελληνοτουρκικών συνόρων στις περιοχές ευθύνης των XII και XVI Μηχανοκίνητων Μεραρχιών Πεζικού.

Επισκέφθηκε τη γέφυρα που συνδέει την Ελλάδα με την Τουρκία, τα επιτηρητικά φυλάκια «Κήπων», «126», «Διλόφου», «Γέφυρας Πυθίου» και το παρατηρητήριο «Πράσινη Πόρτα», όπου μεταξύ άλλων επιθεώρησε το αποτρεπτικό εμπόδιο και το νέο έργο ηλεκτροδότησης.

Επίσης, μετέβη στο στρατηγείο της XVI Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού στο Διδυμότειχο, όπου ενημερώθηκε για τις τρέχουσες δραστηριότητες του σχηματισμού. Καθώς και στην έδρα του Ενιαίου Κέντρου Ελέγχου-Επιτήρησης Συνόρων στη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας, όπου ενημερώθηκε για τις ενέργειες, τις διαδικασίες και τα μέσα επιτήρησης των συνόρων μας.

Χθες, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με τους διοικητές της 1ης Στρατιάς και των υπαγόμενων σχηματισμών στο Δ’ Σώματος Στρατού, στην Αλεξανδρούπολη.

Επίσης, ο Ν. Χαρδαλιάς -κατά την παραμονή του στον Έβρο- συναντήθηκε με τους δημάρχους Αλεξανδρούπολης, Ιωάννη Ζαμπούκη, και Διδυμοτείχου, Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More