Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΕκλογές - ΝΔ: Πολλές εκπλήξεις στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, «κλείνει» το...

Εκλογές – ΝΔ: Πολλές εκπλήξεις στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, «κλείνει» το Επικρατείας

Ιδιαίτερη συζήτηση γίνεται εντός της ΝΔ αναφορικά με τα ονόματα που θα περιλαμβάνει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος.

Όπως είναι γνωστό, με τη σύνθεση του Επικρατείας ασχολείται σχεδόν αποκλειστικά ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και τα ονόματα αναμένεται να ανακοινωθούν μετά το Πάσχα και πριν από τις 22 Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικά στελέχη, ο πρωθυπουργός αναμένεται να προκηρύξει επίσημα τις εκλογές στις 22 Απριλίου, καθώς η 21η Απριλίου αποφεύγεται για ευνόητους λόγους.

Πάντως, τίποτα δεν έχει «κλειδώσει», καθώς υπάρχει περιθώριο μέχρι και τις 27 Απριλίου (23 ημέρες πριν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου) να προκηρυχθούν επίσημα οι εκλογές.

Η Βουλή αναμένεται να κλείσει επίσημα για τις εκλογές στις 21 Απριλίου, με τον πρωθυπουργό να ενημερώνει την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Αναφορικά με τα 15 ονόματα που θα περιλαμβάνει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ακούγεται έντονα πως σε εκλόγιμες θέσεις θα βρίσκονται περισσότερες γυναίκες απ’ ότι το 2019.

Υπενθυμίζεται ότι, το 2019 η ΝΔ εξέλεξε πέντε βουλευτές στο Επικρατείας και μία μόνο γυναίκα, την αείμνηστη Μαριέττα Γιαννάκου.

Στο Μέγαρο Μαξίμου αναζητούν πρόσωπα που έχουν διακριθεί για το κοινωνικό τους έργο και είναι ιδιαίτερα αγαπητά στην πλειονότητα των πολιτών.

Ένα από τα ονόματα που ακούγεται ιδιαίτερα είναι αυτό της Ολυμπιονίκη, Σοφίας Μπεκατώρου, η οποία ηγήθηκε του κινήματος #ΜeΤoo στην Ελλάδα και βοήθησε πολλές γυναίκας στο να καταγγείλουν τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστησαν.

Τα ονόματα που ακούγεται πως έχουν «κλειδώσει» είναι του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Θόδωρου Σκυλακάκη και του  υπουργού Πολιτικής Προστασίας, Χρήστου Στυλιανίδη.

Την ίδια ώρα, μεγάλη συζήτηση γίνεται για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, εφόσον η ΝΔ στην δεύτερη εκλογική αναμέτρηση αποκτήσει την πολυπόθητη αυτοδυναμία.

Θα μπορούσε να σχολιάσει κάποιος, πως είναι πολύ πρόωρη αυτή η συζήτηση, καθώς ο δρόμος είναι μακρύς και δύσκολος για τον σχηματισμό κυβέρνησης, αλλά στο Μέγαρο Μαξίμου επισημαίνουν με νόημα ότι, οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν πως θα κυβερνηθεί η χώρα τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Όπως έχει υπογραμμίσει ο πρωθυπουργός στην επόμενη κυβέρνησή του στο υπουργικό συμβούλιο θα συμμετέχουν περισσότερες γυναίκες, αλλά και πολλά νέα πρόσωπα, με «φρέσκες» ιδέες και «βαρύ» βιογραφικό.

Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, δεν σημαίνει ότι στο κυβερνητικό σχήμα δεν θα συμμετέχουν έμπειρα στελέχη της κυβερνώσας παράταξης, τα οποία υλοποίησαν άριστα το έργο που τους είχε ανατεθεί τα τέσσερα προηγούμενα χρόνια.

«Θα υπάρχουν πολλές εκπλήξεις και αυτό δεν είναι προεκλογικό τρικ, είναι δέσμευση προς τους πολίτες», τόνισε χαρακτηριστικά στο GOV NEWS στέλεχος της κυβέρνησης, που βρίσκεται ήδη στην εκλογική του περιφέρεια για τις ημέρες του Πάσχα.

Όπως μαθαίνει από κυβερνητικές πηγές το GOV NEWS, ήδη γίνεται μια πρώτη βολιδοσκόπηση προσώπων, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλει να είναι καθόλα έτοιμος την επόμενη ημέρα των εκλογικών αναμετρήσεων.

Σχετικά με την πιθανότητα μετεκλογικής συνεργασίας, κυβερνητικά στελέχη τονίζουν με έμφαση, ότι ο πρωθυπουργός και όλα τα στελέχη της ΝΔ κινούνται με μοναδικό στόχο την αυτοδυναμία, που θα σηματοδοτήσει σταθερότητα και περαιτέρω ανάπτυξη για τον τόπο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Σωτήρης Μπότσαρης
Σωτήρης Μπότσαρης
Ο Σωτήρης Μπότσαρης είναι πολιτικός συντάκτης, επί σειρά ετών αρχισυντάκτης σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Κεντρικός παρουσιαστής σε ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων.