Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΜέΡΑ25: «Εγκληματική ασυδοσία απειλή για ζωή και σωματική ακεραιότητα εργαζομένων»

ΜέΡΑ25: «Εγκληματική ασυδοσία απειλή για ζωή και σωματική ακεραιότητα εργαζομένων»

Ως «τραγική υπενθύμιση της εγκληματικής ασυδοσίας που επικρατεί στους χώρους δουλειάς, που απειλεί καθημερινά τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων» χαρακτηρίζει το ΜέΡΑ25 το εργατικό δυστύχημα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη στο Πέραμα.

Θεωρεί πως υπεύθυνη «είναι η εργοδοσία, αλλά και οι πολιτικές απαξίωσης των δικαιωμάτων των εργαζόμενων, που πάνε χέρι – χέρι με τα μνημόνια, και επιδείνωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, θεσμοθετώντας την υπερεργασία και διαλύοντας τους ελεγκτικούς μηχανισμούς (ΣΕΠΕ)». Ανάμεσα σε άλλα, ζητάει «κατοχύρωση και προστασία των εργαζόμενων» και να μην υπάρξουν «άλλοι νεκροί εργάτες για τα υπερκέρδη των εργοδοτών!».

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25, αναφέρει: «Το νέο εργατικό δυστύχημα στο Πέραμα, που οδήγησε στο θάνατο ενός εργάτη και τον σοβαρό τραυματισμό δύο εργατών στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος, είναι η πιο τραγική υπενθύμιση της εγκληματικής ασυδοσίας που επικρατεί στους χώρους δουλειάς, που απειλεί καθημερινά τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων.

Ένας εργάτης σκοτώθηκε και δύο τραυματίστηκαν, όταν έσπασε η σκαλωσιά στην πλωτή δεξαμενή κατά τη διάρκεια εργασιών τοποθέτησης προπέλας σε πλοίο “Αστερίων ΙΙ” (σημαίας Κύπρου), με αποτέλεσμα να τους πλακώσει πτερύγιο της προπέλας.

Δεν έχει τέλος ο κατάλογος των θανάτων εργατών στη χώρα μας. Υπεύθυνη είναι η εργοδοσία, αλλά και οι πολιτικές απαξίωσης των δικαιωμάτων των εργαζόμενων, που πάνε χέρι – χέρι με τα μνημόνια, και επιδείνωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη, θεσμοθετώντας την υπερεργασία και διαλύοντας τους ελεγκτικούς μηχανισμούς (ΣΕΠΕ). Οι πολιτικές αυτές έχουν δώσει το πράσινο φως για τη συρρίκνωση των μέτρων ασφαλείας και των αναγκαίων εργασιών συντήρησης των υποδομών, αδιαφορώντας για το τίμημα σε ζωές εργαζομένων.

Να χυθεί άπλετο φως και να διαλευκανθούν πλήρως οι συνθήκες.

Να στηριχθούν οι οικογένειες των νεκρών εργατών.

Η εργοδοσία να λογοδοτήσει πλήρως στη δικαιοσύνη και στο λαό για τα μέτρα ασφαλείας και τη συντήρηση μέχρι σήμερα.

Κατοχύρωση και προστασία των εργαζόμενων – Όχι άλλοι νεκροί εργάτες για τα υπερκέρδη των εργοδοτών!».

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας