Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΣΥΡΙΖΑ: Επικίνδυνα «παιχνίδια» στη Θράκη, επιμένει ο Φίλης, εντείνεται η εσωκομματική κριτική

ΣΥΡΙΖΑ: Επικίνδυνα «παιχνίδια» στη Θράκη, επιμένει ο Φίλης, εντείνεται η εσωκομματική κριτική

Σε τεντωμένο σχοινί βαδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την πολιτική που ακολουθεί στο «λεπτό» θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης και την «ωμή» παρέμβαση του τουρκικού προξενείου. Ακόμη και στελέχη της Κουμουνδούρου ασκούν κριτική στην πολιτική που ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας.

Την ώρα που ο Νίκος Φίλης συνεχίζει τη «διχαστική» πολιτική σε ένα «καυτό» εθνικό θέμα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο «καλύπτει» τον πρώην υπουργό του, αλλά καταγγέλλει «εργαλειοποίηση» της ΕΥΠ από τη ΝΔ, προκειμένου να μην «βγάλει» βουλευτές ο ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη.

Η αλλοπρόσαλλη και διχαστική πολιτική που ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας, όπως αναμενόταν, έχει πάρει διαστάσεις στα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης, που στην συντριπτική τους πλειονότητα ελέγχονται από τον νέο Σουλτάνο.

Το «σκηνικό» που διαμορφώνεται ευνοεί τα σχέδια του καθεστώτος Ερντογάν, το οποίο την κατάλληλη στιγμή θα χρησιμοποιήσει τα όσα διαδραματίζονται σήμερα στη Θράκη, ώστε να φέρει στην επιφάνεια τη δήθεν «καταπίεση της τουρκικής μειονότητας στη Θράκη».

Πολιτικοί και διπλωματικοί αναλυτές, επισημαίνουν με έμφαση, ότι «σήμερα, για κομματικά οφέλη, πραγματοποιούνται τραγικά λάθη στο ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης και επιβάλλεται όλοι να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα».

Η τακτική που ακολουθεί η Κουμουνδούρου στο θέμα της παρέμβασης του τουρκικού προξενείου και η συνεχιζόμενη ιδεοληπτική αντιμετώπιση από την πλευρά του Νίκου Φίλη, έχουν προκαλέσει αντιδράσεις και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, αυξάνονται τα στελέχη που ζητούν από τον Αλέξη Τσίπρα να αλλάξει πολιτική και να μην κατέβουν υποψήφιοι, τόσο ο Φερχάτ Οζγκιούρ στη Ροδόπη, όσο και ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, στη Ξάνθη.

«Το όλο θέμα προκαλεί επιπλέον πολιτική φθορά στο ΣΥΡΙΖΑ και θα φανεί στις κάλπες στις 25 Ιουνίου», λένε χαρακτηριστικά στελέχη της  Κουμουνδούρου.

Την ίδια ώρα η ΝΔ, με εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενεργοποιείται στη Θράκη και μετά την επίσκεψη της Ντόρας Μπακογιάννη και του Νίκου Χαρδαλιά, στην ακριτική περιοχή θα βρεθούν τις επόμενες ημέρες και άλλα κορυφαία στελέχη της «γαλάζιας» παράταξης, όπως ο Κωστής Χατζηδάκης.

Επίσης, είναι «ανοικτό» το ενδεχόμενο, εφόσον βρεθεί ο χρόνος, να επισκεφθεί την περιοχή και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς τα εθνικά ζητήματα βρίσκονται στην κορυφή της ατζέντας της ΝΔ.

Να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με καλές πηγές από την Πειραιώς, ο πρόεδρος της ΝΔ, θα συμπεριλάβει στο νέο κυβερνητικό σχήμα κορυφαία στελέχη της «γαλάζιας» παράταξης, που εκλέγονται στη Θράκη. Το όνομα που ακούγεται ιδιαίτερα είναι του Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας

Σωτήρης Μπότσαρης
Σωτήρης Μπότσαρης
Ο Σωτήρης Μπότσαρης είναι πολιτικός συντάκτης, επί σειρά ετών αρχισυντάκτης σε εφημερίδες, περιοδικά, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Κεντρικός παρουσιαστής σε ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων.