Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΚεφαλογιάννη: Το έτος θα κλείσει με ανοδικά αποτελέσματα σε αφίξεις και έσοδα

Κεφαλογιάννη: Το έτος θα κλείσει με ανοδικά αποτελέσματα σε αφίξεις και έσοδα

Η υπουργός Τουρισμού, σε συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΣΕΤΕ, τόνισε την ανάγκη ανάπτυξης με όρους βιωσιμότητας και αειφορίας του ελληνικού τουρισμού.

Με το προεδρείο και τα μέλη της εισηγητικής επιτροπής του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) συναντήθηκαν σήμερα (5/7) η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και η υφυπουργός, Έλενα Ράπτη.

Συζητήθηκαν οι προοπτικές νομοθετικών, λειτουργικών, και άλλων παρεμβάσεων προκειμένου να στηριχθεί περαιτέρω ο ελληνικός τουρισμός. Καταγράφηκαν νέες αγορές, θέματα ανταγωνισμού, υποδομών, και ειδικών μορφών τουρισμού.

Επισημάνθηκε ότι για το 2023 τα μηνύματα είναι θετικά και τα στοιχεία δείχνουν ότι το έτος θα κλείσει με ανοδικά αποτελέσματα σε αφίξεις και έσοδα.Προσδιορίστηκε ότι το τρίπτυχο επενδύσεις- υποδομές-προορισμοί αποτελεί βάση των επόμενων κινήσεων που θα γίνουν από όλους τους εμπλεκόμενους με τον τουρισμό φορείς, συμπεριλαμβανομένου του υπουργείου.

Η υπουργός κατέγραψε όσα επισημάνθηκαν από τον ΣΕΤΕ και δήλωσε την πρόθεση να επεκταθεί περαιτέρω η τουριστική περίοδος και να υπάρξει ενίσχυση της περιφερειακής ανάπτυξης και όλων των προορισμών. Η κυρία Κεφαλογιάννη σημείωσε ιδιαίτερα την ανάγκη ανάπτυξης με όρους βιωσιμότητας και αειφορίας του ελληνικού τουρισμού.

Την αντιπροσωπεία του ΣΕΤΕ αποτελούσαν οι Ι. Παράσχης (πρόεδρος), Γρ. Τάσσιος, Γ. Βερνίκος, Λ. Τσιλίδης, Μαν. Γιαννούλης, Μ. Γάτσου, Αλ. Θάνος, Π. Τοκούζης, Αχ. Κωνσταντακόπουλος, Αγ. Σμπώκου, Καλ. Καλλίνικος, Ευ. Βασιλάκης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας