Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΕυρωκοινοβούλιοΒρυξέλλες: Οι 5 Έλληνες ευρωβουλευτές με τη μεγαλύτερη επιρροή

Βρυξέλλες: Οι 5 Έλληνες ευρωβουλευτές με τη μεγαλύτερη επιρροή

Μέσα στον κατάλογο με των 705 ευρωβουλευτών που ασκούν τη μεγαλύτερη επιρροή στην Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκονται 5 Έλληνες από τους 21 Έλληνες ευρωβουλευτές.

Με βάση τη μέτρηση επίδοσης που διενεργεί ο ιστότοπος EUMatrix για το Influence Index 2024, τη μεγαλύτερη επιρροή από τους Έλληνες ευρωβουλευτές έχει ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αριστεράς, Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος θεωρείται ένας από τους 100 πιο επιδραστικούς ευρωβουλευτές.

Στην επόμενη θέση βρίσκεται η ευρωβουλευτής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ, Μαρία Σπυράκη, που βρίσκεται μέσα στην 20αδα των πιο επιδραστικών ευρωβουλευτών σε θέματα νομοθεσίας του περιβάλλοντος.

Τρίτη είναι η Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, που έχει μια θέση στους 20 δυνατούς στα θέματα νομοθεσίας του εμπορίου.

Τέταρτη είναι η Έλενα Κουντουρά, που συμπεριλαμβάνεται στους 20 πιο επιδραστικούς ευρωβουλευτές σε θέματα νομοθεσίας των μεταφορών.

Την πέμπτη θέση διεκδικεί ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ, ο οποίος είναι μέσα στους 20 πιο επιδραστικούς ευρωβουλευτές της νομοθεσίας για την υγεία.

Η συνολική εικόνα της Ελλάδας στο Ευρωκοινοβούλιο

«Οι επιδόσεις των Ελλήνων ευρωβουλευτών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο βρίσκονται στις χαμηλότερες θέσεις, αν και υπάρχουν τομείς πολιτικής στους οποίους σημειώνουν καλύτερες επιδόσεις», αναφέρει το EUMatrix που πραγματοποίησε την έρευνα.

Παρά τα χαμηλά ποσοστά, η Ελλάδα θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερη θέση μετά τις εκλογές του Ιουνίου και να ξεχωρίσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας