Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΠαραπολιτικάΤι ακριβώς… παίζει με ΣΥΡΙΖΑ και Ιάσονα;

Τι ακριβώς… παίζει με ΣΥΡΙΖΑ και Ιάσονα;

Δεν εξέφρασε, λένε, τυχαία την ικανοποίησή του μέσω social media τις προάλλες ο Στέφανος Κασσελάκης για την αθώωση από την κατηγορία της κατασκοπείας των 16 εθελοντών της ΜΚΟ ERCI, η οποία διέσωσε χιλιάδες πρόσφυγες την περίοδο της προσφυγικής κρίσης.

Το 2018 τα μέλη της οργάνωσης κατηγορήθηκαν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, κατασκοπεία και διακίνηση μεταναστών από την Τουρκία: στο δικαστήριο δεν παρουσιάστηκαν στοιχεία και κατέπεσε η κατηγορία για κατασκοπεία. Οι συνήγοροι υπεράσπισης μίλησαν για «σαθρό κατηγορητήριο που στόχο είχε να ποινικοποιήσει την αλληλεγγύη». Πλέον, αναμένεται η εκδίκαση της υπόθεσης για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Όπως γράφει στην αποκαλυπτική του στήλη ο Κομισάριος, μάρτυρας υπεράσπισης στη διαδικασία ήταν και ο διασώστης Ιάσονας Αποστολόπουλος, ο οποίος τόνισε πως τα μέλη της ΜΚΟ «έπρεπε να περάσουν 6 χρόνια σε ομηρία, για να αθωωθούν για την κατασκοπεία. Συνεχίζουμε μέχρι την τελική δικαίωση…»

Το story του Αποστολόπουλου αναδημοσίευσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ακούγεται (αλλά, προσοχή: δεν επιβεβαιώνεται) περί συζητήσεων για να κατέβει στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Πέρα από κομματικές παρωπίδες,  ο Κομισάριος λέει «μακάρι». Και μακάρι να βγει. Τέτοια άτομα θέλουμε στην Ευρωβουλή και όχι ξεπερασμένους δημοσιογράφους ή γραφικούς του λάιφσταϊλ (βλ. Αλέξη Γεωργούλη).

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας