Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΠαραπολιτικάΚομισάριοςΚομισάριος: Ο «πυροσβέστης» των αγροτών, κάνει το βήμα ο Τεμπονέρας

Κομισάριος: Ο «πυροσβέστης» των αγροτών, κάνει το βήμα ο Τεμπονέρας

Βαγγέλης, ο πυροσβέστης…

Σε βασικό «παίκτη» στο παζλ του αγροτικού αναδεικνύεται ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και επικεφαλής της ευρωομάδας της ΝΔ. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης όχι μόνο πήγε στα μπλόκα της Λάρισας, του Βόλου και της Καρδίτσας για να συναντηθεί με τους διαμαρτυρόμενους παραγωγούς αλλά θα δώσει το «παρών» και στη συνάντηση που θα έχουν εκπρόσωποι των αγροτών από όλη τη χώρα σήμερα, Τρίτη, στη Νίκαια της Λάρισας, προκειμένου να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Γιατί επιστρατεύτηκε μετά από καιρό ο άλλοτε αρχηγός, έστω και για λίγο, του κόμματος; Αφενός διότι, ως διαρρέουν από το Μαξίμου, έχει τη γνώση και τον λαϊκό χαρακτήρα που απαιτεί η περίσταση. Και, αφετέρου, πέφτουν τίτλου τέλους για τον Λευτέρη Αυγενάκη. Όχι άμεσα, όχι.

Αλλά εκεί, στον μεγάλο ανασχηματισμό, πριν από τις Ευρωεκλογές…

Και δεν ήταν τόσο η ατάκα του πρώην Αθλητισμού περί αγροτών «υποκινούμενους από το… ΚΚΕ» όσο τα αρκετά, ως εδώ» που είπε δημόσια σε εκπρόσωπο αγροτών την ώρα εκπομπής.


Καμμένο χαρτί ο Συρίγος

Ο Αγγελος Συρίγος είχε, στην προηγούμενη κυβέρνηση, διατελέσει υφυπουργός Παιδείας και δεν έκανε το παραμικρό… πλην ενός. Να ξημεροβραδιάζεται στον ΣΚΑΪ και στα άλλα κανάλια και να μιλά, ως διεθνολόγος, για τα ελληνικοτουρκικά. Αφού βρέθηκε εκτός κυβέρνησης το καλοκαίρι, συνέχισε τις εμφανίσεις του στο γυαλί και η μία γκάφα διαδέχεται την άλλη. Όπως το περί… παρωχημένης συνθήκης της Λωζάνης ή ότι θα μας κάνει… καλό να πάρει η Τουρκία F-16.

Ο Συρίγος ξαναχτύπησε. Δήλωσε ότι θα απόσχει από την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο. Γνωστός συντηρητικός μεν αλλά, ως έμαθα από του Μαξίμου, εφεξής θεωρείται καμμένο χαρτί. Και ο… Πάπας να είσαι, κάποια στιγμή τα συγχωροχάρτια τελειώνουν.


Κάνει το βήμα ο Τεμπονέρας

Παρά τις πρόσφατες «συγκαταβατικές» του δηλώσεις (όπως η ατάκα «ο Κασσελάκης κάνει ό,τι μπορεί, χρειάζεται πίστωση χρόνου»), η στήλη είναι σε θέση να γνωρίζει πως όντως ο Διονύσης Τεμπονέρας έχει σηκώσει το γάντι. Αρχικά σε όλο το φάσμα της Κεντροαριστεράς αλλά δεν αποκλείεται να πατήσει… πόδι στο συνέδριο.

Στις 13 Φεβρουαρίου λοιπόν, στο θέατρο «Άλφα» θα λάβει χώρα εκδήλωση με συζήτηση από πάνελ ομιλητών που εκφράζουν όλο τον χώρο: ο Τεμπονέρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης από το ΠΑΣΟΚ και η Έφη Αχτσιόγλου από τη Νέα Αριστερά!

Προς τι η παρουσία ΠΑΣΟΚου; Μα γιατί να βάλει πόστα ο Νίκος Ανδρουλάκης; Δεν έχει λόγο. Το σημαντικό είναι βέβαια η πρώτη κοινή παρουσία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Αριστεράς μετά τη διάσπαση…


Περί ΣΥΡΙΖΑ και Ιάσονα…

Δεν εξέφρασε, λένε, τυχαία την ικανοποίησή του μέσω social media τις προάλλες ο Στέφανος Κασσελάκης για την αθώωση από την κατηγορία της κατασκοπείας των 16 εθελοντών της ΜΚΟ ERCI, η οποία διέσωσε χιλιάδες πρόσφυγες την περίοδο της προσφυγικής κρίσης.

Το 2018 τα μέλη της οργάνωσης κατηγορήθηκαν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, κατασκοπεία και διακίνηση μεταναστών από την Τουρκία: στο δικαστήριο δεν παρουσιάστηκαν στοιχεία και κατέπεσε η κατηγορία για κατασκοπεία. Οι συνήγοροι υπεράσπισης μίλησαν για «σαθρό κατηγορητήριο που στόχο είχε να ποινικοποιήσει την αλληλεγγύη». Πλέον, αναμένεται η εκδίκαση της υπόθεσης για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Μάρτυρας υπεράσπισης στη διαδικασία ήταν και ο διασώστης Ιάσονας Αποστολόπουλος, ο οποίος τόνισε πως τα μέλη της ΜΚΟ «έπρεπε να περάσουν 6 χρόνια σε ομηρία, για να αθωωθούν για την κατασκοπεία. Συνεχίζουμε μέχρι την τελική δικαίωση…»

Το story του Αποστολόπουλου αναδημοσίευσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Ακούγεται (αλλά, προσοχή: δεν επιβεβαιώνεται) περί συζητήσεων για να κατέβει στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Πέρα από κομματικές παρωπίδες, η στήλη λέει «μακάρι». Και μακάρι να βγει. Τέτοια άτομα θέλουμε στην Ευρωβουλή και όχι ξεπερασμένους δημοσιογράφους ή γραφικούς του λάιφσταϊλ (βλ. Αλέξη Γεωργούλη).


Το (αναμενόμενο) άνοιγμα του Δούκα

Ο δήμαρχος Αθηναίων δεν κάνει τυχαία στοχευμένες κινήσεις. Και ο Χάρης Δούκας δεν ξεχνά πως δεν θα ήταν δήμαρχος αν δεν είχε τη δημόσια στήριξη (και) του ΣΥΡΙΖΑ.

Εξ ου και στον ραδιοφωνικό σταθμό του δήμου, τον Αθήνα 9.84, συμφώνησε να τοποθετήσει δυο δημοσιογράφους. Ο ένας είναι ο Γιώργος Μελιγκώνης με εκπομπή στο Attica TV και στο ραδιόφωνο Στο Κόκκινο (βοήθησε και η συζήτηση επ’ αυτού με τον Κώστα Ζαχαριάδη του ΣΥΡΙΖΑ) και ο άλλος είναι ο Δημήτρης Κουκλουμπέρης από το περιβάλλον του Νίκου Ανδρουλάκη.

Και μαθαίνω πως έπονται ανάλογες κινήσεις.


Ο Τασούλας και οι μέλισσες…

Υστερα από συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος, ο Κώστας Τασούλας έκανε αμέσως αποδεκτό το αίτημά τους και αποφάσισε να χορηγήσει η Βουλή 1.200 κυψέλες «ως μία μορφή συμπαράστασης προς εκείνους τους μελισσοκόμους που έπαθαν ζημιές από τα καιρικά φαινόμενα». Ωστόσο για μία ακόμη φορά ο Πρόεδρος της Βουλής – κι αφού συνεννοήθηκε με τον αρμόδιο υπουργό Λευτέρη Αυγενάκη. Ετσι γίνονται σωστά οι δουλειές και ο Τασούλας το γνωρίζει.

Ο Αυγενάκης όμως; Διότι οι αγρότες «βράζουν»…


Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΠ μαζί

Μπορεί ο Στέφανος Κασσελάκης να επιλέγει τον δρόµο της όξυνσης απέναντι στο ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη, τον οποίο χαρακτηρίζει «εκβιαζόµενο» και αρχηγό ενός πολιτικού φορέα που χρωστάει και της Μιχαλούς, ωστόσο καµιά 40αριά νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ, από διάφορα Πανεπιστήµια της χώρας, ανέλαβαν πρωτοβουλία συνεννόησης µε την ΠΑΣΠ.

Στο κείµενο που υπογράφουν σηµειώνουν µεταξύ άλλων πως «καθίσταται αναγκαία η λήψη ενωτικών πρωτοβουλιών για την προάσπιση της δηµόσιας παιδείας από το σύνολο των φοιτητών και των φοιτητριών, ανεξάρτητα από την κοµµατική τους ένταξη ή όχι, από φοιτητικούς συλλόγους, συλλόγους καθηγητών και εργαζοµένων, κινήσεις φοιτητών αλλά και σύσσωµης της ελληνικής κοινωνίας». Ενδιαφέρον…

Ο Κομισάριος

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας