Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΠαραπολιτικάΤι θα γίνει με τις αποζημιώσεις των θυμάτων των Τεμπών;

Τι θα γίνει με τις αποζημιώσεις των θυμάτων των Τεμπών;

Μέχρι σήμερα, όπως λένε στελέχη της σιδηροδρομικής αγοράς, δεν έχει δοθεί σε κανένα από τα θύματα των Τεμπών (συγγενείς νεκρών ή τραυματίες) οριστική, τελική αποζημίωση, αλλά μόνο προκαταβολές από την Hellenic Train.

Όπως γράφει στην αποκαλυπτική του στήλη ο Κομισάριος, ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός 1371/2007 ορίζει ρητά και κατηγορηματικά την «αντικειμενική» ευθύνη σε περίπτωση θανάτων / τραυματισμών επιβατών. Και η αντικειμενική ευθύνη που ορίζει είναι στη σιδηροδρομική επιχείρηση, δηλαδή τη Hellenic Train, είτε φταίει πραγματικά είτε δεν φταίει.

Περιγράφεται, δε, με αναλυτικό τρόπο, το ελάχιστο ποσό που πρέπει να δοθεί από την Hellenic Train, ανεξαρτήτως της διαδικασίας αστικής ευθύνης που με δικαστικό τρόπο έχουν δικαίωμα να ζητήσουν. Πέραν των συγγενών των θυμάτων, υπάρχουν δεκάδες τραυματίες που κανείς δεν νοιάζεται για τις θεραπείες τους, που κοστίζουν πολύ, και οι άνθρωποι αυτοί με υπερηφάνεια αντιμετωπίζουν τα τραύματά τους χωρίς να ζητούν τίποτα. Κι όμως, κάποιοι γνωρίζουν ότι πρέπει να αποζημιώσουν, και μάλιστα αδρά, και σφυρίζουν αδιάφορα.

Μήπως να ασχοληθεί κάποιος, επισταμένως;

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας