Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΠολιτικήΠαραπολιτικάΟι ετοιμασίες για το (πανηγυρικό) Ζάππειο

Οι ετοιμασίες για το (πανηγυρικό) Ζάππειο

Για ρεπεράζ ενόψει του συνεδρίου της ΝΔ βρέθηκαν στο Ζάππειο Μέγαρο τις προηγούμενες μέρες στελέχη της επικοινωνιακής ομάδας του Μεγάρου Μαξίμου. Ο σχεδιασμός είναι την πρώτη ημέρα, η ομιλία Κυριάκο Μητσοτάκη και των υψηλών προσκεκλημένων να γίνουν στο ημικύκλιο του Ζαππείου, οι εργασίες σε παρακείμενους χώρους και το φινάλε, με τη νέα ομιλία Μητσοτάκη, με το…ηλιοβασίλεμα, το απόγευμα της Κυριακής έξω από το Ζάππειο. Μάλιστα, θα έχει χαρακτήρα ανοιχτής συγκέντρωσης, με δεδομένο ότι θα πρέπει να αναμένονται ως και 5.000 άτομα.

Όπως γράφει στην αποκαλυπτική του στήλη ο Κομισάριος, σε ό,τι αφορά στους πρώην προέδρους σίγουρη θεωρείται η ομιλία Αντώνη Σαμαρά, με αμφιβολία αναμένεται η ομιλία του Κώστα Καραμανλή. Άλλωστε ο πρώην πρωθυπουργός της περιόδου 2004-2009 δεν μας έχει συνηθίσει σε παρεμβάσεις και αν μη τι άλλο τα τελευταία 15 χρόνια έχει μιλήσει δημοσίως λιγότερο από 3-4 φορές.

Εφόσον η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου, στην οποία προεδρεύει ο Γιάννης Πλακιωτάκης, ζητήσει από τον πρώην πρωθυπουργό να πάρει τον λόγο, τότε είναι πολύ πιθανό να υπάρξει και ομιλία Καραμανλή στο επετειακό συνέδριο, η οποία θα είναι η πρώτη σε κομματική εκδήλωση από την εποχή που αποχώρησε από την προεδρία του κόμματος. 

Οι εργασίες του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν από τις 5 έως τις 7 Απριλίου, δύο μήνες πριν από την κρίσιμη αναμέτρηση των ευρωεκλογών.

Επίσης έχουν προσκληθεί όλοι οι κεντροδεξιοί ηγέτες της Ε.Ε. και το επόμενο διάστημα αναμένονται επιβεβαιώσεις για το ποιοι θα παραβρεθούν, ενώ το ίδιο ισχύει και για όλα τα πρώτης γραμμής ιστορικά στελέχη του κόμματος, προεξάρχοντος του αδελφού του ιδρυτή της παράταξης Αχιλλέα Καραμανλή, του στενού συνεργάτη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, Πέτρου Μολυβιάτη αλλά και του Γιάννη Βαρβιτσιώτη.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Τελευταία Νέα

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις μας